Salt la conţinut

Marea Britanie: Galerie foto 2 (septembrie 2015 – august 2016)

Marea Britanie: Galerie foto 2 (septembrie 2015 – august 2016)

Martorii lui Iehova din Marea Britanie își mută sediul din Mill Hill, Londra, într-o locație aflată la circa 70 km spre est, în apropierea orașului Chelmsford, Essex. În această galerie foto puteți vedea cum au progresat lucrările de construire a noii filiale în perioada septembrie 2015 – august 2016.

29 octombrie 2015 – spațiul principal de deservire a șantierului

Doi muncitori toarnă beton în fața unui garaj care va funcționa ca service pentru utilajele de construcții.

9 decembrie 2015 – spațiul principal de deservire a șantierului

Angajați ai unor firme de construcții montează panouri pe acoperișul unei clădiri în care vor fi amenajate birouri și o sală de mese pe perioada lucrărilor de construire.

18 ianuarie 2016 – spațiul principal de deservire a șantierului

Un muncitor folosește un excavator pe șenile de uz forestier, cu atașament de tip foarfecă, pentru a tăia anumiți copaci aflați la intrarea principală pe proprietate. Trunchiul copacului este fixat, tăiat, ridicat și transportat. Pentru a compensa tăierea anumitor copaci, peisagiștii vor planta mii de alți copaci înainte de finalizarea proiectului.

31 martie 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Lucrătorii înlătură deșeurile rămase de la fostul proprietar. Apoi solul poate fi curățat și refolosit.

14 aprilie 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Lucrătorii se pregătesc să ridice cu macaraua cabine prefabricate. Atât echipa permanentă de construcții, cât și firmele de construcții vor folosi aceste cabine ca birouri pentru coordonarea proiectului și ca infrastructură de servicii.

5 mai 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Lucrătorii sortează deșeurile în diferite containere de reciclare. Comitetul Proiectului de Construcție a stabilit ca obiectiv valorificarea a 95% din deșeurile nepericuloase, iar acest obiectiv a fost depășit. În plus, 89% din deșeurile rezultate în urma demolării, precum cărămizi, beton și lemn, vor fi reutilizate pe șantier.

23 mai 2016 – spațiul principal de deservire a șantierului

O membră a echipei de construcții umple un șanț utilitar. Aceste șanțuri vor deservi unitățile temporare de cazare ale lucrătorilor.

26 mai 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Un angajat al unei firme prelevează probe de sol pentru a determina dacă pământul respectiv poate fi folosit la construirea de drumuri pe proprietate.

31 mai 2016 – reprezentare grafică a proiectului filialei

La 31 mai 2016, acest proiect a fost aprobat de Corpul de Guvernare al Martorilor lui Iehova. Având această aprobare, precum și aprobările necesare din partea autorităților locale, proiectul poate fi demarat.

16 iunie 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Muncitorii înlătură materialele nedorite din solul recuperat de pe șantier. Solul poate fi utilizat apoi în altă parte. Această procedură elimină costurile de înlăturare a solului de pe șantier și de cumpărare a altui sol.

20 iunie 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Lucrătorii curăță zona unde va fi construit drumul principal de acces pe proprietate. Lucrările au continuat în pofida ploilor abundente, care au durat o lună întreagă și care au transformat în mlaștină o parte a șantierului.

18 iulie 2016 – spațiul principal de deservire a șantierului

Drumurile sunt stropite cu apă pentru a împiedica ridicarea prafului. Menținerea unui șantier curat este o cerință a regulamentului organizației Considerate Constructors Scheme. Comitetul Proiectului de Construcție s-a înregistrat la această organizație pentru a se conforma directivelor locale de urbanism. Ea promovează practici care se armonizează cu principiile biblice, încurajând respectul față de comunitate și considerația față de vecini.

18 iulie 2016 – spațiul principal de deservire a șantierului

O lucrătoare calificată taie bare filetate care vor susține conductele sistemului de aer condiționat.

22 iulie 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Lucrătorii cern 20 000 mde sol amestecat cu moloz. În centrul fotografiei, se poate vedea cum solul este încărcat în cuva de alimentare. Sitele de diferite mărimi rețin molozul, separându-l pe dimensiuni, iar solul fin trece prin ele. Trei benzi transportoare asigură încărcarea materialelor separate în basculante.

22 iulie 2016 – spațiul unde se va construi filiala

Angajați ai unor firme de construcții mută cantități mari de pământ pentru a nivela terenul ca să corespundă specificațiilor din proiect.

18 august 2016 – spațiul unde se va construi filiala

În centrul fotografiei, spre stânga, angajații unor firme de construcții finalizează lucrările de nivelare a pământului pentru a se putea începe realizarea fundației clădirilor de locuințe. Puțin mai în spate, spre stânga, se pot vedea unitățile de cazare finalizate, care au capacitatea de a găzdui 118 lucrători.