Перейти до матеріалу

Що таке біблійне вивчення?

Свідки Єгови пропонують людям вивчати Біблію, щоб дати відповідь на багато запитань, у тому числі:

  • Хто такий Бог?

  • Чи Бог дійсно дбає про мене?

  • Як поліпшити своє подружнє життя?

  • Як знайти щастя в житті?

Нижче ви знайдете відповіді на найпоширеніші запитання про нашу програму вивчення Біблії.

Як виглядає таке вивчення? Ми обираємо такі теми, як «Бог» або «шлюб» і досліджуємо різні біблійні вірші, пов’язані з цією темою. Порівнюючи їх, ми розуміємо, що́ в цілому говорить Біблія на цю тему. Так ми даємо Біблії тлумачити саму себе.

Книжка «Чого насправді вчить Біблія?» допомагає нам вивчати Біблію. Ця книжка чітко показує, що́ справді в Біблії говориться про Бога, Ісуса і наше майбутнє.

Скільки коштує одне біблійне вивчення? Вивчення є безплатним, і за підручники для вивчення не береться жодної платні.

Скільки триває кожне вивчення? Чимало людей щотижня виділяють близько години для того, щоб ми вивчали з ними Біблію. Але тривалість вивчення може бути різною. Ми пристосуємося до ваших обставин.

Що, коли я попрошу вивчати зі мною Біблію? Коли ви попросите вивчати з вами Біблію, хтось зі Свідків Єгови зустрінеться з вами у вибраному вами місці і в підхожий час. Упродовж кількох хвилин Свідок покаже, як проводиться вивчення. Якщо вам сподобається, таке вивчення можна буде продовжити.

Чи я повинен стати Свідком Єгови, якщо погоджусь вивчати Біблію? Не обов’язково. Свідки Єгови залюбки навчають людей про Біблію, але нікого не змушують приєднатися до їхньої релігії. Свідки, натомість, з повагою ознайомлюють людей з біблійними вченнями і розуміють, що кожна людина має право вирішувати, у що вірити (1 Петра 3:15).