Налаштування легкого доступу

Search

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

Добра новина від Бога

 УРОК 12

Як наблизитись до Бога?

Як наблизитись до Бога?

1. Чи Бог вислуховує всі молитви?

Єгова запрошує всіляких людей наближатися до нього в молитві (Псалом 65:2). Проте Бог вислуховує не всі молитви. Наприклад, якщо чоловік погано обходиться зі своєю дружиною, це буде перешкодою його молитвам — Бог його не слухатиме (1 Петра 3:7). Також Бог не слухав молитов ізраїльтян, коли вони вперто чинили зло. А втім, Єгова готовий вислухати навіть тих людей, які зробили багато гріхів, але розкаюються. Без сумніву, звертатись до Бога в молитві — це честь. Прочитайте Ісаї 1:15; 55:7.

2. Як треба молитися?

Молитва — це частина поклоніння, тому ми повинні молитися тільки до Єгови, нашого Творця (Матвія 4:10; 6:9). Оскільки ми недосконалі, то маємо молитися в ім’я Ісуса, адже він помер за наші гріхи (Івана 14:6). Єгова хоче, щоб ми молилися від серця, а не повторювали завчених або написаних молитов. Прочитайте Матвія 6:7; Філіппійців 4:6, 7.

Наш Творець чує нас, навіть коли ми звертаємося до нього подумки (1 Самуїла 1:12, 13). Він заохочує нас молитися в будь-який час, наприклад: коли починаємо день і коли лягаємо спати, перед їдою, а також коли стикаємося з проблемами. Прочитайте Псалом 55:22; Матвія 15:36.

3. Чому християнам треба збиратися разом?

Наближатися до Бога нелегко, бо ми живемо серед людей, які не мають віри в нього і насміхаються з його обіцянки  встановити на землі мир (2 Тимофія 3:1, 4; 2 Петра 3:3, 13). Тож ми потребуємо спілкування з одновірцями, бо вони можуть підбадьорити нас, а ми — їх. Прочитайте Євреїв 10:24, 25.

Дружба з людьми, які люблять Бога, допомагає нам наближатись до нього. На зібраннях Свідків Єгови є чимало можливостей зміцнитися завдяки вірі інших. Прочитайте Римлян 1:11, 12.

4. Як ви можете наблизитись до Бога?

Ви наблизитесь до Бога, коли будете роздумувати над тим, про що дізнаєтесь з його Слова. Розмірковуйте про Божі діла, поради і обіцянки. Молитва й роздуми зрощують у наших серцях вдячність Єгові за його любов і мудрість. Прочитайте Ісуса Навина 1:8; Псалом 1:1—3.

Ви зможете розвинути близькі стосунки з Богом, лише якщо будете довіряти йому і вірити в нього. Однак віра — наче рослина, яку потрібно підживлювати. Постійно «підживлюйте» свою віру, розмірковуючи, на чому ґрунтуються ваші переконання. Прочитайте Матвія 4:4; Євреїв 11:1, 6.

5. Які блага приносять близькі стосунки з Богом?

Єгова піклується про тих людей, котрі люблять його. Він захищає їх від усього, що може зруйнувати їхню віру і надію на вічне життя (Псалом 91:1, 2, 7—10). Бог застерігає від поведінки, яка може зашкодити нашому здоров’ю і позбавити щастя. Єгова веде нас найліпшою дорогою життя. Прочитайте Псалом 73:27, 28; Якова 4:4, 8.

 

Довідатися більше

Чому варто вивчати Біблію?

Біблія допомагає мільйонам людей по всьому світі знайти відповіді на важливі життєві запитання. Чи ви також хочете знати відповіді?

Наближайтесь до Бога в молитві

Чи Бог чує ваші молитви? Щоб знайти відповідь на це питання, потрібно довідатися, що про молитву говориться в Біблії.