Налаштування легкого доступу

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

Добра новина від Бога

 УРОК 13

Яке майбутнє релігії?

Яке майбутнє релігії?

1. Чи всі релігії добрі?

В усіх релігіях є щирі люди. Добра новина полягає в тому, що Бог бачить таких людей і дбає про них. Але, на жаль, в ім’я релігії чинилося багато зла (2 Коринфян 4:3, 4; 11:13—15). Згідно з повідомленнями у засобах масової інформації, деякі релігії причетні до тероризму, геноциду, війн і розбещення дітей. Як же це засмучує людей, які щиро вірять у Бога! Прочитайте Матвія 24:3—5, 11, 12.

Правдива релігія прославляє Бога, а фальшива — ганьбить його. Фальшива релігія поширює вчення, яких немає в Біблії, зокрема неправдиві вчення про Бога і про померлих. Але Єгова хоче, щоб люди знали правду про нього. Прочитайте Єзекіїля 18:4; 1 Тимофія 2:3—5.

2. Яке майбутнє релігії?

Бога не ввели в оману релігії, які твердять, що люблять його, а насправді люблять світ Сатани (Якова 4:4). Боже Слово називає всі фальшиві релігії «Вавилоном Великим». Вавилон — це стародавнє місто, в якому після Потопу за днів Ноя взяла свій початок фальшива релігія. Недалеко той час, коли Бог раптово покінчить з релігіями, які обманюють і гноблять людство. Прочитайте Об’явлення 17:1, 2, 5, 16, 17; 18:8.

Однак Єгова не забув про щирих людей, які є у фальшивих релігіях світу. Він об’єднує таких людей, навчаючи їх правди. Прочитайте Михея 4:2, 5.

 3. Що мають робити щирі люди?

Правдива релігія об’єднує людей

Єгова дбає про людей, які люблять правду і добро. Він заохочує їх покинути фальшиву релігію. Люди, які люблять Бога, готові робити зміни, щоб догодити йому. Прочитайте Об’явлення 18:4.

Щирі люди, які в першому столітті почули від апостолів добру новину, прийняли її з радістю. Єгова навчив їх нового способу життя — щасливішого, сповненого змісту і надії. Вони подали нам хороший приклад, бо прийняли добру новину і показали, що Єгова займає в їхньому житті перше місце. Прочитайте 1 Фессалонікійців 1:8, 9; 2:13.

Єгова запрошує до родини своїх служителів усіх, хто покинув фальшиву релігію. Якщо ви приймете сердечне запрошення Бога, то здобудете його дружбу, нову теплу родину одновірців і вічне життя. Прочитайте Марка 10:29, 30; 2 Коринфян 6:17, 18.

4. Як Бог потішить усіх на землі?

Майбутній суд над фальшивою релігією — це добра новина. Завдяки йому весь світ звільниться від гноблення. Вже ніколи фальшива релігія не буде розділювати і вводити в оману людство. Всі мешканці землі будуть об’єднано поклонятись єдиному правдивому Богу. Прочитайте Об’явлення 18:20, 21; 21:3, 4.

 

Довідатися більше

Поклоніння, яке Бог схвалює

Розгляньте шість ознак, за якими можна розпізнати правдиву релігію.

Непохитно тримайтесь правдивого поклоніння

З якими труднощами ви можете стикнутися, коли будете розповідати іншим про свої вірування? Як робити це, не ображаючи людей?