Налаштування легкого доступу

Search

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

ВАРТОВА БАШТА СІЧЕНЬ 2015

 БІБЛІЯ ЗМІНЮЄ ЖИТТЯ

Біблія відповіла на всі мої запитання

Біблія відповіла на всі мої запитання
  • РІК НАРОДЖЕННЯ: 1987

  • КРАЇНА: АЗЕРБАЙДЖАН

  • ФАКТИ З ЖИТТЯ: ДОНЬКА МУСУЛЬМАНИНА І ЮДЕЙКИ

МОЄ МИНУЛЕ.

Я народилася в Баку і була другою донькою у батьків. Тато сповідував іслам, а мама — юдаїзм. Між ними панувала любов, і вони поважали релігійні погляди одне одного. Мама підтримувала тата, коли він постив у час рамадану, а тато — маму, коли вона святкувала Пасху. Вдома ми мали Коран, Тору і Біблію.

Я вважала себе мусульманкою. Хоча я ніколи не сумнівалась в існуванні Бога, мене турбували деякі запитання. Наприклад, мені було незрозуміло, навіщо Бог створив людей і яка користь з того, що хтось страждає все своє життя, аби потім вічно мучитись у пеклі. Люди казали, що на все Божа воля, тож я думала: «А може, Бог — це ляльковик, якому подобається дивитись на наші страждання?»

У 12 років я почала проказувати намаз — обов’язкову п’ятиразову щоденну молитву мусульман. Приблизно в той час ми з сестрою за бажанням батька стали відвідувати єврейську школу. Окрім інших предметів, ми вивчали Тору і єврейську мову. Щодня перед уроками ми мали молитися за юдейським звичаєм. Тож вранці вдома я промовляла намаз, а в школі — єврейські молитви.

Я відчайдушно шукала логічних відповідей на свої запитання і не раз запитувала рабинів у школі: «Чому Бог створив людей? Як Бог ставиться до мого тата, який є мусульманином? Чому він, така добра людина, вважається нечистим? Навіщо Бог створив його?» Відповіді, які я отримувала, були нелогічними й непереконливими.

ЯК БІБЛІЯ ЗМІНИЛА МОЄ ЖИТТЯ.

У 2002 році моя віра в Бога сильно похитнулась. Ми щойно переїхали жити до Німеччини, як через тиждень у батька стався інсульт і він впав у кому. Не один рік я молилась про здоров’я та щастя для своїх рідних. Я вірила, що Всемогутній має владу над життям і смертю, тому  день у день благала, щоб тато жив. Я думала: «Богові зовсім не складно сповнити щире бажання маленької дівчинки». Я була впевнена, що Бог задовольнить моє прохання. Але тато помер.

Для мене це стало важким ударом. Я почувалася спустошеною, адже здавалося, що Богу байдуже. Я міркувала: «Або мої молитви неправильні, або Бога просто не існує». Проказувати намаз я більше не могла, інші релігії не мали для мене змісту. Тож я дійшла висновку, що Бога немає.

Через півроку до нас завітали Свідки Єгови. Ми з сестрою були не дуже хорошої думки про християнство, тому вирішили ввічливо показати їм, що вони помиляються. Ми запитали: «Чому християни поклоняються Ісусу, Марії, хресту та іншим ідолам, якщо Десять заповідей забороняють це?» Свідки у Святому Письмі показали нам переконливий доказ того, що правдивим християнам забороняється поклонятись ідолам і що молитися треба виключно до Бога. Мене це здивувало.

Тоді ми поцікавились: «А що ви скажете про Трійцю? Якщо Ісус є Богом, то як він міг жити на землі і померти від рук людей?» Знову Свідки на основі Біблії пояснили, що Ісус не є Богом та не є рівним йому. Вони сказали, що саме тому не вірять у Трійцю. Мене це так вразило, що я подумала: «Якісь дивні християни».

Все ж я й далі думала про те, чому помирають люди і чому Бог допускає страждання. Свідки показали мені книжку «Знання, яке веде до вічного життя» *, в якій були цілі розділи на цю тему, і відразу почали вивчати зі мною Біблію.

Під час кожного вивчення я знаходила в Біблії логічні відповіді на свої запитання. Я дізналась, що Бога звати Єгова і що його головною рисою є безкорислива любов (Псалом 83:18; 1 Івана 4:8). Також я довідалась, що він створив людей, бо хотів поділитися даром життя. Я зрозуміла, що, хоча Бог і допускає несправедливість, він ненавидить її та невдовзі усуне назавжди. Я побачила, що бунт Адама і Єви стягнув на людство біду (Римлян 5:12). Смерть близьких нам людей, у моєму випадку батька,— це один з гірких наслідків бунту. Однак у новому світі, що вже не за горами, Бог покінчить зі смертю і ті, хто помер, повернуться до життя (Дії 24:15).

Біблія відповіла на всі мої запитання. Я знову повірила в Бога. Ближче познайомившись зі Свідками Єгови, я переконалась, що вони є всесвітнім братством, в якому панує єдність і любов (Івана 13:34, 35). Набуті знання про Єгову спонукували мене до служіння йому. Тож 8 січня 2005 року я охрестилась і стала Свідком Єгови.

ЯКИЙ ПОЖИТОК Я ОТРИМАЛА.

Чіткі й зрозумілі біблійні вчення повністю змінили мій погляд на життя. Гідні довір’я відповіді з Божого Слова дали мені внутрішній спокій, а обіцянка про воскресіння і надія знову зустрітися з батьком приносять невимовну потіху (Івана 5:28, 29).

Ось уже шість років я одружена з Джонатаном, чудовим і богобоязливим Свідком Єгови. Ми обоє впевнилися, що правда про Бога логічна і проста, та водночас безцінна. Тому ми охоче ділимось з іншими своєю вірою й чудовою надією. Тепер я знаю, що Свідки Єгови не дивні, а правдиві християни.

^ абз. 15 Опублікована Свідками Єгови, але вже не друкується.

Довідатися більше

Яким є Бог насправді?

Чи ви відчуваєте, що Бог дбає про вас особисто? Довідайтесь більше про те, яким є Бог і як до нього наблизитись.

Який Божий намір щодо землі?

Біблія пояснює, для чого Бог створив землю, коли припиняться страждання і яке майбутнє чекає землю та її жителів.