Перейти до матеріалу

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Свідки Єгови

українська

Вартова башта  |  грудень 2014

 ТЕМА НОМЕРА | ВИ МОЖЕТЕ СТАТИ ДРУГОМ БОГА

Чи ви слухаєтесь Бога?

Чи ви слухаєтесь Бога?

«Якщо тобі щось треба буде, тільки дай знати, і я з радістю усе зроблю». Навряд чи ви скажете це незнайомцю або тому, про кого вам мало відомо, а от своєму другові — без вагань. Справжні друзі охоче виконують прохання одне одного.

З Біблії видно, що Єгова постійно робить для своїх служителів те, що приносить їм радість. Наприклад, цар Давид, який мав близькі стосунки з Богом, сказав: «Єгово, мій Боже, багато чуд ти для нас учинив, і численні твої думки про нас... так багато, що й не перелічити» (Псалом 40:5). Більш того, Єгова турбується і про тих людей, які не знають його, даючи їм їжу і сповнюючи їхні серця радістю (Дії 14:17).

Ми охоче робимо добро тим, кого любимо і поважаємо

Єгова залюбки чинить те, що приносить іншим задоволення. Тож логічно, що ті, хто хоче бути його другом, теж повинні своїми ділами потішати його серце (Прислів’я 27:11). А які вчинки Богові до вподоби? Ось що каже Біблія: «Не забувайте робити добро й ділитися з іншими тим, що маєте, бо такі жертви дуже приємні Богу» (Євреїв 13:16). Та чи цього достатньо, щоб радувати серце Єгови?

«Без віри неможливо догодити Богові»,— сказано в Біблії (Євреїв 11:6). Цікаво, що Авраам «був названий другом Єгови» після того, як «повірив Єгові» (Якова 2:23). Ісус Христос також наголосив, що потрібно «вірити в Бога», якщо хочемо мати його благословення (Івана 14:1). Тож як вам набути віри, якої Бог очікує від тих, кого приводить до себе? Ви можете почати з регулярного вивчення Біблії, Слова Бога. Так ви здобудете «точне знання про його волю» і навчитесь «в усьому йому догоджати». У міру того як ви будете поглиблювати знання про Єгову і виконувати його праведні вимоги, ваша віра зростатиме і він стане для вас другом (Колоссян 1:9, 10).

Довідатися більше

ВІДПОВІДІ НА БІБЛІЙНІ ЗАПИТАННЯ

Яка Божа воля щодо мене?

Чи ви маєте отримати особливий знак або відчути покликання, щоб дізнатись, яка Божа воля щодо вас? Дізнайтесь, що про це каже Біблія.

ВАРТОВА БАШТА

Чи всі люди мають однакову можливість пізнати Бога?

Довідайтесь, як Бог запевняє в тому, що всі люди матимуть однакову можливість пізнати його.