Налаштування легкого доступу

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

ВАРТОВА БАШТА ЖОВТЕНЬ 2012

 Чого вчить Боже Слово

Чи ви можете жити вічно?

Чи ви можете жити вічно?

У статті розглядаються запитання, які можуть вас цікавити. Тут також наводяться біблійні вірші, котрі містять відповіді на ці запитання. Подані вірші ви знайдете у своїй Біблії. Свідки Єгови радо обговорять їх з вами.

1. Чому життя здається таким коротким?

Деякі черепахи живуть 150 років, а деякі дерева — 3000. Людське життя значно коротше. Але воно має бути набагато змістовнішим, ніж життя черепах чи дерев. Бог Єгова створив нас так, що ми можемо насолоджуватися музикою, спортом, їжею, навчанням, подорожами і новими знайомствами. Бог вклав у наші серця бажання жити вічно. (Прочитайте Екклезіяста 3:11).

2. Чи ми справді можемо жити вічно?

Єгова живе вічно. Він не помирає. Він — Джерело життя, тому може дати вічне життя іншим (Псалом 36:10; Авакума 1:12). Крім того, він пообіцяв подарувати вічне життя тим, хто його слухається. Бог оберне назад процес старіння. (Прочитайте Йова 33:24, 25; Ісаї 25:8; 33:24).

Своїми могутніми ділами Ісус показав, що ми можемо довіряти Божій обіцянці дати нам досконале здоров’я і вічне життя. Ісус зціляв людей від багатьох хвороб і навіть воскрешав померлих. (Прочитайте Луки 7:11—15, 18, 19, 22).

 3. Коли вічне життя стане реальністю?

Бог хоче, щоб ми жили вічно на райській землі, а не у світі, сповненому гніту і насилля. Він бажає, щоб ми жили в безпеці (Псалом 37:9, 29; Ісаї 65:21, 22). Коли земля знову стане Раєм, мільйони померлих повернуться до життя. Воскреслі люди, які вирішать служити Богу і слухатися його, житимуть вічно. (Прочитайте Луки 23:42, 43; Івана 5:28, 29).

4. Як отримати вічне життя?

Варто докласти зусиль, щоб познайомитись з Богом

Вічне життя ми можемо отримати лише від Бога. Тож нам треба пізнавати його і таким чином наближатись до нього. Біблія порівнює процес пізнання Бога до споживання їжі (Матвія 4:4). Кожному подобається смачна їжа, але для того щоб її мати і приготувати, потрібно докласти зусиль. Щоб споживати духовну поживу, також необхідно докладати зусиль. А втім, хіба є щось важливіше, ніж близькі стосунки з Богом і вічне життя? (Прочитайте Луки 13:23, 24; Івана 6:27; 17:3).

 

Довідатися більше

Божий намір щодо землі

Чи здійсниться Божий намір перетворити землю на рай? Якщо так, то коли?