Налаштування легкого доступу

Search

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

ВАРТОВА БАШТА СЕРПЕНЬ 2009

Правдива релігія заохочує дотримуватися високих моральних норм

Правдива релігія заохочує дотримуватися високих моральних норм

ПРАВДИВА релігія благотворно впливає на наше мислення і показує, як нам поліпшувати свою поведінку. Вона підтримує нас у намаганнях чинити правильне і спонукує виявляти найкращі риси. По чому це видно?

Зверніть увагу на слова апостола Павла до християн I століття, які жили в Коринфі (Греція). Мешканці цього стародавнього міста вели вкрай аморальне життя. Павло застерігав: «Ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п’яниці, ні злоріки, ні хижаки — Царства Божого не вспадкують». Потім Павло додав: «І такими були дехто з вас, але ви обмились, але освятились, але виправдались Іменем Господа Ісуса Христа й Духом нашого Бога» (1 Коринфян 6:9—11, Огієнко). Лише уявіть: завдяки правдивій релігії люди, які не дотримувались жодних моральних норм, очистились і стали праведними служителями Бога.

Однак у Біблії також передрікалось: «Прийде час, коли здорового вчення не будуть триматись, а за своїми бажаннями будуть вибирати собі вчителів, які будуть їм лестити» (2 Тимофія 4:3, Деркач).

А що ви могли б сказати про відомі вам релігії? Чи обстоюють вони високі моральні норми? Чи, навпаки, їхні вчителі применшують важливість біблійних настанов і кажуть те, що лестить людям?

Щоб з’ясувати, чи якась релігія приносить добрі плоди, поміркуйте над поданими нижче запитаннями.

ТЕМА. Шлюб.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. «Шлюб у всіх хай буде у великій пошані, й ложе незаплямоване; а розпусників і перелюбників судитиме Бог» (Євреїв 13:4, Турконяк).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія вимагає, щоб її прихильники офіційно реєстрували свій шлюб?

ТЕМА. Розлучення.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. Коли Ісуса запитали, що може бути підставою для розлучення, він сказав: «Хто дружину відпустить свою не з причини перелюбу, і одружиться з іншою, той чинить перелюб. І хто одружиться з розведеною, той чинить перелюб» (Матвія 19:9, Огієнко).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія бере до уваги слова Ісуса і тільки з причини розпусти дозволяє розлучення і повторне одруження?

ТЕМА. Статева мораль.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. «Втікайте від розпусти! Всякий гріх, який людина чинить, є поза тілом. А хто займається розпустою — грішить проти власного тіла» (1 Коринфян 6:18, Деркач).

«Їхні жінки змінили природні зносини на протиприродні, так само і чоловіки, лишивши природні зносини з жінкою, запалали своєю пожадливістю  один до одного, чинячи ганьбу, чоловіки на чоловіках, і приймаючи на собі самих належну плату свого блуду» (Римлян 1:26, 27, Український Католицький Університет).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія вважає гріхом статеві стосунки між особами однієї статі, а також між чоловіком і жінкою, які не є подружжям?

ТЕМА. Нетерпимість до гріховної поведінки серед своїх членів.

ПОГЛЯД БІБЛІЇ. «Я написав вам не спілкуватися з тим, хто називає себе братом, але є розпусником, або користолюбцем, або ідолопоклонником, або наклепником, або п’яницею, або грабіжником,— з такими навіть не їсти разом» (1 Коринфян 5:11, Турконяк). Що треба робити з тим, хто вважає себе християнином, але вперто грішить? Боже Слово каже: «Виключіть злого з-поміж себе» (1 Коринфян 5:13, Хоменко).

ЗАПИТАННЯ. Чи ця релігія вилучає з-поміж своїх членів осіб, які вперто порушують біблійні норми?

Яка релігія вирізняється з-поміж інших тим, що її члени ревно обстоюють високі моральні норми Біблії?