Налаштування легкого доступу

Search

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

ПРОБУДИСЬ! СЕРПЕНЬ 2014

 ПОГЛЯД БІБЛІЇ

Сни від Бога

Сни від Бога

Чи Бог передає людям інформацію через сни?

«Бачив [Божий пророк] Даниїл сон... на своєму ложі. Того часу записав він сон, сказавши з нього головне» (Даниїла 7:1)

ЩО КАЖЕ БІБЛІЯ.

Бог передавав важливі звістки людям у різні способи. За біблійних часів він деколи повідомляв щось за допомогою снів. Але ці сни відрізнялися від звичайних невиразних снів без якогось логічного змісту. Сни від Бога малювали в розумі людини яскраву та чітку картину, вони несли конкретну звістку. Наприклад, пророк Даниїл у сні бачив кількох звірів, котрі символізували політичні імперії від часів Вавилону до сьогодення (Даниїла 7:1—3, 17). Уві сні Бог сказав Йосипу з Назарета, названому батькові Ісуса, втікати до Єгипту разом з дружиною й дитиною. Завдяки цьому Ісус уникнув смерті від рук лихого царя Ірода. Коли Ірод помер, Бог уві сні розповів Йосипу про смерть царя і наказав повернутися зі своєю сім’єю до рідного краю (Матвія 2:13—15, 19—23).

 Чи сьогодні Бог повідомляє щось людям через сни?

«Не виходьте за рамки написаного» (1 Коринфян 4:6)

ЩО КАЖЕ БІБЛІЯ.

Сни, про які розповідає Біблія, є частиною викладеної на письмі звістки Бога до людства. Про цю звістку в 2 Тимофія 3:16, 17 говориться: «Усе Писання натхнене Богом і корисне для навчання, для напучення, для виправлення, для напоумлення в праведності, щоб Божа людина була в усьому вправна й цілковито споряджена до всякого доброго діла».

Біблія цілковито споряджає нас, тобто виявляє все, що нам треба знати про Бога, його риси, моральні норми та про наше місце у його намірі щодо землі. Тому Бог вже не передає людям інформацію через сни. Якщо ми хочемо дізнатися про майбутнє і про те, чого Бог від нас очікує, нам не треба «виходити за рамки написаного» в Біблії. Більш того, майже кожна людина може читати і вивчати цю книгу та записану в ній звістку від Бога, зокрема передану через сни.

Чому можна довіряти снам і видінням, про які розповідається в Біблії?

«Люди говорили від Бога, керовані святим духом» (2 Петра 1:21)

ЩО КАЖЕ БІБЛІЯ.

Багато снів і видінь, записаних у Біблії, мали пророче значення, тобто були передреченнями майбутніх подій. Дослідивши ці пророцтва, читачі мають змогу перевірити достовірність як цих розповідей, так і всієї Біблії. Чи ті передречення виконалися в усіх подробицях? Розгляньмо один приклад — видіння з Даниїла 8:1—7, записане незадовго до падіння Вавилонської імперії.

У видінні вживалися символічні образи. Воно зображало, як козел переміг і потоптав барана. Даниїлу не треба було гадати про значення видіння. Ангел, який був Божим посланцем, пояснив: «Той баран... це царі мідян та персів. А козел, той волохатий, це цар Греції» (Даниїла 8:20, 21, переклад І. Огієнка, 1988). Історія підтверджує, що Мідо-Персія стала наступною після Вавилону світовою державою. Згодом, приблизно через двісті років, Мідо-Персію підкорив грецький правитель Александр Македонський. Тож біблійним пророцтвам, у тому числі пророчим снам, притаманна виняткова точність. Навіть один цей факт показує, що Біблія унікальна серед інших священних книг, а також гідна нашого довір’я.

Довідатися більше

Причини довіряти Біблії: сповнені пророцтва

Біблія містить велику кількість передбачень, або пророцтв. Чи якісь із них справдились?

Вавилон у біблійній історії

Чим вирізняється Боже пророцтво про зруйнування Вавилона?