Налаштування легкого доступу

Search

Вибрати мову

Перейти до другорядного меню

Перейти до змісту

Перейти до матеріалу

Свідки Єгови

українська

ПРОБУДИСЬ! ЛИСТОПАД 2012

Покладайтеся на Бога

Покладайтеся на Бога

Чи ви покладаєтеся на Божу допомогу у вихованні дітей?

«Коли чоловік покинув мене з дітьми, я благала Бога про допомогу. І він відповів на мої молитви. Нам ніколи не бракувало найнеобхіднішого. Бог не лише допомагав нам, але й показував, як діяти» (МАКІ, ЯПОНІЯ).

У ТЕПЕРІШНЬОМУ світі люди мало думають про Бога. Проте наш Творець цікавиться нами і прагне, щоб ми мали щасливе життя. Це видно з його слів, записаних в Ісаї 41:10: «Не бійся, з тобою-бо Я... Зміцню Я тебе, і тобі поможу».

У попередній статті йшлося про благотворний вплив високих моральних норм, які Бог виклав у своєму Слові, Біблії (2 Тимофія 3:16). Однак Біблія не лише дає нам керівництво. З неї ми дізнаємось про чудову особистість Бога і те, як сильно він нас любить. Ось чому багато християн, які виховують дітей,— чи то самі, чи разом з подружнім партнером,— змогли відчути на собі Божу великодушність, бо керувалися в житті біблійними принципами.

Роберт (Австрія): «Бог Єгова є кращим батьком чи матір’ю, ніж будь-хто з нас. Він знає, чого потребують наші діти і як їх захистити. Тому ми з донькою часто молимося до нього».

Аюса (Японія): «Я дуже радію, коли бачу, як син виявляє впевненість у підтримці Єгови. Нерідко син каже: “Єгова з нами, тож усе буде добре”».

Крістіна (Італія): «Коли мені не під силу впоратися з якимись труднощами, я молюся до Єгови і кладу на нього всі свої турботи. Мене відразу огортає внутрішній спокій, адже я знаю, що ніхто інший не вирішить мою проблему ліпше».

Лорентін (Франція): «Я одинока мати, але можу впевнено сказати, що Єгова мене благословляє. Він справді приходить на порятунок знедоленим і дітям, які не мають батька чи матері».

Кейко (Японія): «Бог безсторонній. Він ніжно дбає про всі сім’ї, чи то повні, чи то неповні» (Дії 10:34).

Ісус, який досконало наслідував Бога у вияві співчуття і турботи про людей, сказав: «Прийдіть до мене, всі струджені та обтяжені, і я відсвіжу вас... Тому що я лагідний та смиренний... знайдете відсвіження для своїх душ» (Матвія 11:28—30). Безсумнівно, Ісус та його небесний Батько, Бог Єгова, дбають про нас і прагнуть, щоб ми почувались захищеними. У Псалмі 34:9 говориться: «Скуштуйте й побачте, який добрий Господь». Бог хоче, аби ви переконались у дієвості його порад і в тому, що він щиро зацікавлений у вашому благополуччі. Чи ви відгукнетесь на таке батьківське заохочення від Бога?