Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Чому люди моляться

Чому люди моляться

«Коли я молюсь до Бога, він ніби поруч зі мною, тримає мене за руку і допомагає знайти вихід зі складної ситуації» (МАРІЯ).

«Моя дружина 13 років боролася з раком, але все-таки померла. Я щодня молився до Бога, виливав йому свій біль. Я відчував, що Бог мене чує, і це давало мені душевний мир» (РАУЛЬ).

«Молитва — це дивовижний дар від Бога» (АРНЕ).

Марія, Рауль, Арне та багато інших людей дорожать молитвою. Молитва для них — це можливість розмовляти з Богом, дякувати йому і просити в нього допомоги. Вони переконані в правдивості таких слів з Біблії: «Коли ми звертаємось до Бога, то маємо впевненість: хоч би що ми просили згідно з його волею, він слухає нас» (1 Івана 5:14).

У той же час багато людей не вірять, що Бог слухає молитви. Ось що каже Стів: «Коли мені було 17, загинуло троє моїх друзів. Один потрапив в автокатастрофу, а двоє втонули у морі. Я молився до Бога і запитував його, чому все це сталося. Але відповіді не отримав. Тоді я вирішив, що немає сенсу молитися». Коли люди не отримують відповіді на молитви, вони, як і Стів, доходять висновку, що молитися не варто.

Та це не єдина причина, чому багато людей не молиться до Бога. Дехто каже: «Навіщо молитися, якщо Бог і так знає про всі наші потреби і проблеми?»

Інші вважають, що Бог не буде їх слухати через їхні колишні помилки. Дженні, наприклад, говорить: «Я ніяк не можу забути того, що зробила в минулому. Тому мені здається, що я не варта Божої любові. Хіба він буде слухати таку, як я?»

Чи у вас теж виникали сумніви в тому, що Бог слухає ваші молитви? Найкраще на питання про молитву може відповісти Біблія *. У ній ви знайдете відповіді на такі запитання:

  • Чи Бог слухає наші молитви?

  • Чому на деякі молитви Бог не відповідає?

  • Якими мають бути наші молитви?

  • Чому варто молитися?

^ абз. 9 У Біблії містяться молитви багатьох Божих служителів, у тому числі Ісуса Христа. У Єврейських Писаннях (Старому Завіті) записано понад 150 молитов.