Gå direkt till innehållet

Gå direkt till innehållsförteckningen

LEKTION 15

Varför bör du fortsätta?

Varför bör du fortsätta?

1. Vilken nytta får du av att fortsätta studera Bibeln?

Den här översikten över grundläggande läror i Bibeln har säkert stärkt din kärlek till Jehova. Den kärleken måste ständigt underhållas. (1 Petrus 2:2) Ditt hopp om evigt liv är beroende av att du bevarar ett nära förhållande till Gud. Det är därför viktigt att du fortsätter att studera hans ord. – Läs Johannes 17:3; Judas 21.

Allteftersom du får mer kunskap om Gud blir din tro starkare. Tron hjälper dig att göra Guds vilja. (Hebréerna 11:1, 6) Den får dig att ångra tidigare orätta handlingar och att göra positiva förändringar i ditt liv. – Läs Apostlagärningarna 3:19.

2. Hur kan din kunskap om Gud bli till nytta för andra?

Du kan få ett speciellt förhållande till Jehova.

Du vill säkert tala med andra om det du har lärt dig – alla tycker ju om att berätta goda nyheter. När du fortsätter att studera Bibeln, kommer du att lära dig hur du kan använda den för att förklara din tro på Jehova och de goda nyheterna. – Läs Romarna 10:13–15.

De flesta börjar med att tala med vänner och släktingar. Var taktfull. Berätta för dem om Guds löften i stället för att tala om för dem att det de tror på är fel. Kom också ihåg att vänliga handlingar ofta gör större intryck än ord. – Läs 2 Timoteus 2:24, 25.

3. Vilket speciellt förhållande till Gud kan du få?

Att du studerar Guds ord kommer att hjälpa dig att växa andligen. Slutligen kan du få ett mycket speciellt förhållande till Jehova. Du kan få tillhöra honom som en medlem av hans familj. – Läs 2 Korinthierna 6:18.

4. Hur kan du fortsätta att gå framåt?

Du kan gå framåt andligen genom att fortsätta att studera Guds ord. (Hebréerna 5:13, 14) Be ett Jehovas vittne studera Bibeln med dig med hjälp av boken Vad lär Bibeln? Ju mer du lär dig från Guds ord, desto bättre kommer ditt liv att bli. – Läs Psalm 1:1–3; 73:27, 28.

De goda nyheterna kommer från Jehova, den lycklige Guden. Du kan få ett nära förhållande till honom genom att komma tillsammans med hans folk. (Hebréerna 10:24, 25) Genom att du fortsätter att göra Jehovas vilja kan du gripa ett ”fast tag om det verkliga livet” – det eviga livet. Det är det bästa du kan göra. – Läs 1 Timoteus 1:11; 6:19.