Vrati se na sadržaj

1. JANUAR 2013.
SJEDINJENE DRŽAVE

Jehovini svedoci prodali nekadašnji hotel Bosert

Jehovini svedoci prodali nekadašnji hotel Bosert

BRUKLIN, NJUJORK. Jehovini svedoci su prodali nekadašnji hotel Bosert koji se nalazi u Ulici Montegju 98 u Bruklin Hajtsu, u Njujorku. Inače, u tom delu grada se nalazi više zgrada od istorijskog značaja. Novi vlasnici su kompanije Kliper Ekviti i Šetrit Grup. Bosert je izgrađen 1909, iste godine kada su Jehovini svedoci premestili svoje glavno sedište u Bruklin Hajts.

Svedoci su ovu zgradu počeli koristiti 1983. godine, a 1988. su je i kupili. Odmah su počeli s temeljnom restauracijom cele zgrade, u skladu s normama Zavoda za zaštitu kulture i spomenika. Za uspeh u vraćanju elegancije i šarma kakvim je Bosert odisao početkom prošlog veka Svedoci su dobili nekoliko priznanja.

Nedavno je došlo do reorganizacije odeljenja u glavnom sedištu Jehovinih svedoka u Bruklinu. Sa smanjenim brojem osoblja smanjena je potreba za stambenim prostorom u Bruklinu i zato je ova zgrada prodata.

Portparol Jehovinih svedoka Dejvid Semonijan izjavio je: „Sa zadovoljstvom smo proteklih 25 godina vodili brigu o hotelu Bosert. To je prelepa građevina koja zauzima važno mesto u našoj istoriji.“

Kontakt:

Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000