Vrati se na sadržaj

Rascep nastao usled zemljotresa

15. JUL 2019.
SJEDINJENE DRŽAVE

Zemljotresi potresaju jug Kalifornije

Zemljotresi potresaju jug Kalifornije

Od 4. jula 2019, nekoliko snažnih zemljotresa praćenih manjim potresima pogodilo je oblast pustinje Mohave na jugu Kalifornije. Jedan od tih zemljotresa bio je jačine 7,1 stepen po Rihteru i smatra se jednim od najjačih zemljotresa koji su pogodili ovu oblast u poslednjih dvadeset godina.

Zemljotresi su se dogodili u blizini grada Ridžerkresta u kome živi 215 objavitelja. Srećni smo što niko od braće nije ozbiljno povređen. Međutim, tri objavitelja su lakše povređena, a prvi izveštaji pokazuju da je sedmoro moralo da napusti svoje domove. Osim toga, ozbiljno je oštećeno sedam domova naše braće, a 35 je pretrpelo manja oštećenja. Na dve Dvorane Kraljevstva je došlo do manjih oštećenja.

Dva pokrajinska nadglednika organizuju pružanje humanitarne pomoći u toj oblasti. Zajedno sa tamošnjim starešinama posećuju žrtve zemljotresa kako bi im pružili duhovnu pomoć.

Molimo se Jehovi da nastavi da brine o našim suvernicima i da im da mudrost koja im je neophodna da bi se izborili sa ovakvom katastrofom (Poslovice 2:6-8).