Vrati se na sadržaj

5. SEPTEMBAR 2019.
SJEDINJENE DRŽAVE

Uragan Dorijan razorio Bahame

Uragan Dorijan razorio Bahame

Uragan Dorijan jedna je od najsnažnijih oluja ikada zabeleženih na Atlanskom okeanu. Ovaj uragan pete kategorije obrušio se na ostrvo Veliki Abako, na severnim Bahamima, u nedelju ujutro 1. septembra 2019. Veoma je opasan zbog sporog kretanja, velike brzine vetra i obilnih kiša. Na svojoj putanji, dok je prolazio pored Zavetrenih ostrva, Portorika i Devičanskih ostrva, izgubio je na jačini i prerastao je u tropsku oluju tako da ta ostrva gotovo da nisu pretrpela nikakvu veću štetu.

Podružnica u Sjedinjenim Državama i dalje prikuplja informacije o tome koliku su štetu naša braća pretrpela zbog ovog uragana i vrši procenu stanja objekata koji su u vlasništvu podružnice. Za sada, još uvek nema informacija o tome da je neko od 46 objavitelja iz dve skupštine sa ostrva Veliki Abako povređen. Međutim, jedina Dvorana Kraljevstva na ovom ostrvu potpuno je uništena.

Na Velikom bahamskom ostrvu postoje četiri skupštine u kojima služi ukupno 364 objavitelja. Prema prvim izveštajima, 196 naše braće i sestara moralo je da napusti svoj dom, 22 kuće su oštećene, a tri su potpuno razorene.

Podružnica je unapred obavestila tamošnje pokrajinske nadglednike i starešine o opasnosti od ovog uragana. Predložila je da sva braća pređu u glavni grad Nasau ili neka druga bezbednija područja.

Molimo se za našu braću i sestre koja trpe posledice ovog uragana. Znamo da Jehova vidi sve poteškoće koje doživljavaju i da će im i dalje davati snage da se izbore sa ovim teškim vremenima koja su ih zadesila (Psalam 46:1, 2).