Vrati se na sadržaj

Uragan Dorijan je uništio Dvoranu Kraljevstva na ostrvu Veliki Abako

18. SEPTEMBAR 2019.
SJEDINJENE DRŽAVE

Uragan Dorijan razara sve pred sobom

Uragan Dorijan razara sve pred sobom

Nakon što je prešao preko Bahama, Dorijan, uragan pete kategorije, pogodio je istočnu obalu Sjedinjenih Država. Prešao je preko Kejp Haterasa, u Severnoj Karolini, 6. septembra 2019. u petak ujutro kao uragan prve kategorije, ostavljajući za sobom poplavu, tako da je voda nadirala u kuće i ostale objekte. Sledećeg dana, 7. septembra, ovaj uragan je prouzrokovao jake vetrove u Novoj Škotskoj, u Kanadi.

Braća i sestre na aerodromu u glavnom gradu Nasau dočekuju objavitelje koji su evakuisani sa ostrva Veliki Abako

Podružnica u Sjedinjenim Državama je izvestila da od 1742 objavitelja na Bahamima samo je jedna sestra lakše povređena. Prema tom istom izveštaju, 48 kuća naše braće i sestara je oštećeno, a 8 je potpuno uništeno.

Mnogi objavitelji koji žive na ostrvu Veliki Abako evakuisani su u glavni grad Bahama, Nasau. Tamošnji Svedoci su ih srdačno dočekali na aerodromu.

Braća i sestre prikupljaju i sortiraju pakete sa humanitarnom pomoći u Kongresnoj dvorani u Vest Palm Biču

Članovi Odbora za humanitarnu pomoć, kao i tamošnji pokrajinski nadglednik, organizovali su da se pridošlim objaviteljima pomogne, kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Braća iz podružnice u Sjedinjenim Državama takođe su doputovala da bi pružila neophodnu pomoć i podelila s njima neke utešne misli iz Biblije.

Humanitarna pomoć poslata iz Kongresne dvorane u Vest Palm Biču stigla je u Friport, na Bahamima. Braća utovaruju pakete u kamion koji će sve to otpremiti dalje

U Sjedinjenim Državama, posledice ove oluje najviše su osetili stanovnici Severne i Južne Karoline. Niko od naše braće i sestara sa ovog područja nije povređen, mada je njih 737 moralo da napusti svoje domove i većina je privremeno evakuisana. Na ovom području je oštećeno 50 kuća naše braće i sestara, kao i 12 Dvorana Kraljevstva.

Prema izveštajima, niko od objavitelja u Kanadi nije povređen. Ova oluja je prouzrokovala manja oštećenja na kućama naše braće i sestara, kao i nestanak struje. Braća i sestre iz tog kraja pomagali su svojim suvernicima u saniranju štete.

Zahvalni smo Jehovi što je obratio pažnju na „glas usrdnih molbi“ naše braće i sestara koji se oslanjaju na njega tokom ovih teških vremena (Psalam 28:6).