Vrati se na sadržaj

20. NOVEMBAR 2019.
SJEDINJENE DRŽAVE

Požari pustoše delove Kalifornije

Požari pustoše delove Kalifornije

Prošlih meseci je nekoliko požara buknulo na području Kalifornije, ostavivši za sobom 362 kvadratna kilometra ogolele ugljenisane površine.

Podružnica u Sjedinjenim Državama izveštava da je više od 1700 braće i sestara sa tog područja moralo da se evakuiše. Niko nije povređen niti je iko izgubio život. Međutim, požar u Kalimesi koji je buknuo 10. oktobra 2019, uništio je dom jednog našeg brata. Takođe je nekoliko kuća pretrpelo manja oštećenja prouzrokovana dimom. Gotovo svi koji su bili evakuisani mogli su da se vrate svojim kućama.

„Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je u ovakvim situacijama važno slušati naredbe nadležnih“, rekao je jedan tamošnji starešina. „Naša braća i sestre su odmah napustili opasnu zonu, što je vatrogascima omogućilo da se usredsrede na gašenje požara a ne na spasavanje ljudi.“

Pokrajinski nadglednici i starešine i dalje organizuju pružanje humanitarne pomoći ugroženoj braći i sestrama. Briga i gostoprimstvo objavitelja iz okolnih područja vredna je svake pohvale. Jedan pokrajinski nadglednik je o njihovoj hrišćanskoj ljubavi rekao sledeće: „Smeštanje sve te braće i sestara koji su morali da napuste svoj dom teklo je bez ikakvih problema – baš niko nije ostao bez krova nad glavom.“

Zahvalni smo Jehovi za svu tu braću i sestre koji su „pomagali i jačali“ svoje suvernike pogođene požarom (Kološanima 4:11).