Vrati se na sadržaj

Kolica s literaturom bila su postavljena na više lokacija u Las Vegasu

5. MART 2024.
SJEDINJENE DRŽAVE

Dobra vest iz Biblije je stigla do mnogih uoči održavanja Superbola 2024.

Dobra vest iz Biblije je stigla do mnogih uoči održavanja Superbola 2024.

U Las Vegasu je 11. februara 2024. održan Superbol, popularni sportski događaj za ljubitelje američkog fudbala. U sedmici pre ove važne utakmice, na ovom području je bilo oko 300 000 posetilaca. Kolica s literaturom bila su postavljena na pedesetak lokacija u jednoj od najprometnijih ulica Las Vegasa. Biblijska literatura bila je dostupna na devet jezika. Oko 1 500 braće i sestara učestvovalo je u ovoj posebnoj propovedničkoj akciji i imali su mnoge lepe razgovore s ljudima.

Na primer, jedan čovek je prošao pored kolica s plakatom „Može li naša planeta opstati?“ Zastao je i brzo se vratio do Svedoka koji su stajali pored kolica. Rekao je da je zabrinut zbog stanja u svetu. Braća su mu pročitala biblijsko obećanje iz Jeremije 29:11 i to mu se veoma dopalo. Više od sat vremena je razgovarao s njima, a na odlasku je rekao da bi voleo da dođe na neki naš sastanak.

Sestre razgovaraju s porodicom koja je prišla kolicima s literaturom

Na drugoj lokaciji, u blizini stadiona, jedan radnik obezbeđenja je zapazio plakat na našim kolicima s istim pitanjem – „Može li naša planeta opstati?“ Pošto je bio na dužnosti, rekao je braći da će doći kad završi s poslom. Ubrzo nakon toga je došao i rekao im da je nedavno sam počeo da čita Bibliju. Naša braća su mu rekla za biblijski kurs i to ga je zainteresovalo. Dogovoreno je da se nastavi razgovor s njim.

Dan pre Superbola, jednu ženu su Svedoci posetili na vratima. Rekla im je da je na televiziji videla reportažu o nama kako stojimo s kolicima. „Za svaku ste pohvalu“, rekla je. „U ovim teškim vremenima, svima nam je potrebna nada.“ Zatim je pitala gde i kada Jehovini svedoci održavaju sastanke u tom kraju.

Drago nam je što se ljudi odazivaju kada „mudrost uzvikuje“ na javnim mestima u okviru ovakvih posebnih propovedničkih akcija koje donose slavu našem Bogu, Jehovi (Poslovice 1:20, 21).