Vrati se na sadržaj

Brat Aleksandar Ševčuk izlazi iz zatvora

8. NOVEMBAR 2023.
RUSIJA

Brat Aleksandar Ševčuk iz Rusije pušten na slobodu

Brat Aleksandar Ševčuk iz Rusije pušten na slobodu

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, brat Aleksandar Ševčuk je 3. novembra 2023. pušten na slobodu. On je 2019. proveo skoro pet meseci u istražnom zatvoru, nakon čega je 25. avgusta 2022. proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu.

Deca pozdravljaju Aleksandra

Pre nego što je poslat u zatvor, Aleksandar je objasnio šta mu je pomoglo da zadrži pozitivan stav tokom saslušanja na sudu. Rekao je: „Trudio sam se da na suđenje gledam kao na duhovnu, a ne pravnu bitku. Ono što sud odluči nije najvažnije. Važno mi je da što više ljudi čuje za Jehovu. Kada tako razmišljam, mnogo mi je lakše da ostanem radostan dok sve ovo traje.“

Aleksandar je još rekao da mu je, dok je bio u zatvoru, veliku utehu pružao 91. psalam. U 15. stihu tog psalma, Jehova o svojim vernim slugama kaže: „Prizvaće me i ja ću ga uslišiti. Biću uz njega u nevolji, izbaviću ga i proslaviti.“

Aleksandar nije jedini u svojoj porodici doživeo progonstvo. Njegovi pradeda i prababa su 1951. bili među 10 000 Jehovinih svedoka koji su izgnani u Sibir. Njegovi roditelji su tamo rođeni.

Mnogo cenimo primere vere poput Aleksandra, njegove porodice i svih onih koji su ostali besprekorni i tako pokazali da je Jehova njihov Vladar (1. Solunjanima 1:2, 3).