Vrati se na sadržaj

6. MART 2015.
MOZAMBIK

Jehovini svedoci pružaju pomoć nakon strašnih poplava u Mozambiku

Jehovini svedoci pružaju pomoć nakon strašnih poplava u Mozambiku

MAPUTO, Mozambik. Usled nezapamćenih pljuskova u provinciji Zambezija, koji su trajali od decembra do sredine januara, došlo je do strašnih poplava u kojima je život izgubilo 158 ljudi. Podružnica Jehovinih svedoka u Mozambiku izvestila je da među Svedocima nema ni stradalih ni povređenih. Oštećene su dve Dvorane Kraljevstva, u kojima Svedoci održavaju svoje sastanke, i srušeno je 225 kuća Svedoka.

Jehovini svedoci utovaruju zalihe hrane za područje Čire, do kog se trenutno može doći samo vazdušnim putem

Svedoci su formirali nekoliko Odbora za humanitarnu pomoć da bi pomagali svojim suvernicima u pogođenim područjima. Neke Dvorane Kraljevstva su korišćene za privremeni smeštaj ugroženih i deljenje hrane. U Čireu, koji je udaljen oko 1500 kilometara od Maputa, poplave su srušile mostove, zbog čega je bilo nemoguće doći do više od 1300 Svedoka na tom području. Uprava za civilno vazduhoplovstvo Mozambika dala je Svedocima dozvolu da helikopterom u ovo područje dopreme više od 17 tona humanitarne pomoći.

Utovar džakova s kukuruzom i semenom kukuruza u Morumbali

Portparol Jehovinih svedoka u Mozambiku, Alberto Libombo, rekao je: „Prelepo je videti koliko su naši suvernici velikodušni u pružanju pomoći. Podružnica u Mozambiku i dalje doprema osnovne namirnice i organizuje izgradnju i obnovu kuća. Daćemo sve od sebe da bismo i u duhovnom pogledu pomogli pogođenima.“

Deljenje hrane u Dvorani Kraljevstva u Čiromu

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Mozambik: Alberto Libombo, tel.: +258 21 450 500