Vrati se na sadržaj

25. AVGUST 2023.
MALAVI

Objavljen revidiran prevod Novi svet na jeziku čeva

Objavljen revidiran prevod Novi svet na jeziku čeva

Dana 18. avgusta 2023, brat Kenet Kuk, član Vodećeg tela, objavio je izlaženje revidiranog prevoda Novi svet na jeziku čeva. Ovaj novi prevod je objavljen prvog dana Regionalnog kongresa „Budite strpljivi“ u Kongresnoj Dvorani u Lilongveu, u Malaviju. Prisutni su dobili štampane primerke, a prevod je mogao da se preuzme i u digitalnom formatu putem uređaja JW Box.

Govor koji je održan ovim povodom prenošen je uživo preko satelitskog kanala Jehovinih svedoka na dva stadiona u centralnom i južnom delu zemlje, na nekoliko mesta u seoskom području gde su se braća okupila, kao i u većini Dvorana Kraljevstva u Malaviju. Osim toga, program je prenošen i u nekoliko Dvorana Kraljevstva u Mozambiku u području gde se govori jezikom čeva. Na ta dva stadiona i u seoskom području program je pratilo 77 112 osoba, a u Dvoranama Kraljevstva još na hiljade njih.

Čeva je službeni jezik Malavija i njime govori više od deset miliona ljudi u toj zemlji. Takođe se govori u delovima Mozambika, Južnoafričke Republike, Zambije i Zimbabvea. Prevod grčkog dela Svetog pisma objavljen je 2006, a celokupan prevod Novi svet 2010. Braća i sestre su presrećni što sada imaju kompletan revidiran prevod Novi svet na jeziku čeva.

Jedan objavitelj je rekao: „Mnogi kojima je čeva maternji jezik imaju veoma arhaičan prevod Biblije. Kada ih zamolimo da pročitaju neki stih iz svoje Biblije, obično im je teško da razumeju smisao tog stiha. Revidirani prevod Novi svet je vrlo jasan i direktan. Jedva čekam da ga koristim u službi!“

Uvereni smo da će revidirani prevod Novi svet pomoći našoj braći i sestrama i zainteresovanim ljudima koji govore jezikom čeva da uživaju u Jehovinom zakonu (Psalam 1:2).