Vrati se na sadržaj

25. JANUAR 2018.
MADAGASKAR

Ciklon Ava opustošio Madagaskar

Ciklon Ava opustošio Madagaskar

Madagaskar se oporavlja od razornog ciklona Ave koji je 5. januara 2018. pogodio ovu zemlju. Vlasti su objavile da je najmanje 51 osoba poginula, a na hiljade je raseljeno.

Prvi izveštaji iz podružnice na Madagaskaru pokazuju da tokom ove oluje niko od braće nije poginuo. Međutim, najmanje 45 kuća, kao i 6 Dvorana Kraljevstva je oštećeno ili uništeno. Oluja je oštetila i useve u toj zemlji, od čijeg roda žive mnogi tamošnji objavitelji. Da bi se zbrinule hitne potrebe naše braće formiran je odbor za pružanje humanitarne pomoći koji se pobrinuo za hranu, odeću i privremen smeštaj. Nadalje, dva brata iz podružnice došla su na pogođeno područje i održala poseban sastanak sa svim porodicama koje se suočavaju s posledicama ovog ciklona kako bi im pružili utehu iz Svetog pisma.

Vodeće telo Jehovinih svedoka koordinira pružanjem humanitarne pomoći, uključujući i pružanjem pomoći nakon ovog ciklona, i u te svrhe koristi novac od dobrovoljnih priloga za međunarodno delo propovedanja. Molimo se da Jehova i dalje bude visoko utočište našoj braći i sestrama na Madagaskaru dok se suočavaju s posledicama ovog ciklona (Psalam 9:9, 10).

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000

Madagaskar: Rinera Rakotomalala, tel.: +261 33 37 012 91