Vrati se na sadržaj

Novi objekat za naše škole na Madagaskaru sastoji se od zgrade u kojoj se održava nastava (levo) i zgrade za smeštaj polaznika (desno)

5. JUL 2023.
MADAGASKAR

Posvećenje objekata za naše škole na Madagaskaru

Posvećenje objekata za naše škole na Madagaskaru

Posvećenje objekata za naše škole u Antananarivu, na Madagaskaru, održano je u obližnjoj Dvorani Kraljevstva 27. maja 2023. Brat Kenet Kuk, član Vodećeg tela, izneo je govor „Gradnja na slavu Jehovi“. Sutradan je u obližnjoj Kongresnoj dvorani održan poseban program čiji je prenos pratilo ukupno više od 45 000 ljudi.

Brat Kenet Kuk (levo) iznosi govor za posvećenje dok ga jedan brat prevodi

Počev od decembra 1999, na Madagaskaru su se razne škole održavale u podružnici. Međutim, s vremenom to više nije bilo zgodno zbog velikog broja polaznika. Zato je u julu 2020, kupljeno imanje od 1 348 kvadratnih metara na nekoliko minuta hoda od podružnice. Ubrzo se počelo s gradnjom. Uprkos ograničenjima zbog pandemije kovida, projekat je završen za manje od dve godine! Izgrađena je zgrada u kojoj se održava nastava i zgrada u kojoj su smešteni učenici i instruktori. Ovde će se održavati Škola za objavitelje Kraljevstva i Škola za pokrajinske nadglednike i njihove supruge.

Kako se intenzivira održavanje škola u okviru naše organizacije, sve smo obučeniji da „duhovnim rečima [...] objasnimo ono što je duhovno“ (1. Korinćanima 2:13).