Vrati se na sadržaj

6. NOVEMBAR 2023.
VESTI IZ SVETA

Propovedanje dobre vesti posetiocima Svetskog prvenstva u fudbalu za žene 2023.

Propovedanje dobre vesti posetiocima Svetskog prvenstva u fudbalu za žene 2023.

Od 20. jula do 20. avgusta 2023, više od dva miliona ljudi posetilo je Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene u više gradova u Australiji i na Novom Zelandu. Tokom ovog turnira, oko 1 200 braće i sestara je učestvovalo u posebnoj propovedničkoj akciji u devet gradova u ove dve zemlje. Najmanje 18 osoba je zatražilo biblijski kurs.

Dve mlade žene iz Indije su prišle kolicima s literaturom u Sidneju i zapazile plakat za ponudu biblijskog kursa. Pitale su naše sestre gde mogu pohađati te časove. Sestre su im rekle da je to individualni biblijski kurs i objasnile im da mogu zatražiti da ih neko poseti tako što će skenirati kôd koji se nalazi na brošuri Budi srećan zauvek! Obe žene su odmah ispunile onlajn zahtev i sa njima je započet biblijski kurs.

Jedan bračni par Svedoka iz Brizbejna u Australiji ponudio je pomoć mladoj ženi koja nije mogla da pronađe svoj hotel. Dok su išli s njom do hotela, rekla im je da je ona sa Papue Nove Gvineje. Prijatno se iznenadila kad je čula da su i oni živeli u toj zemlji. Usledio je živ razgovor i na kraju su razmenili brojeve telefona. Dogovorili su se da joj pokažu grad i tom prilikom su razgovarali s njom o Bibliji. Kad se vratila kući, počela je da proučava Bibliju.

U Oklandu, na Novom Zelandu, sestra po imenu Terina je na jednom javnom parkingu započela razgovor sa dvojicom čuvara. Prišao im je jedan njihov kolega i prekinuo razgovor, obrativši se toj dvojici čuvara na pandžapskom. Naša sestra se pitala da li ih je možda prekorio zbog toga što razgovaraju s nekim dok su na dužnosti. Ali na njeno iznenađenje, ovaj čovek joj je rekao da je preveo čuvarima ono što je ona govorila. Dodao je: „Pitali su me šta je Biblija i rekao sam im da je to knjiga od Boga. Je l’ to tačno?“ Terina mu je rekla da jeste i pokazala svoj trojici kako da zatraže biblijski kurs na svom jeziku na sajtu jw.org.

Čovek iz Kolumbije po imenu Nikolas prišao je kolicima s literaturom u Brizbejnu i pitao za naše sastanke. Rekao je da su njegova majka i baka i deda Jehovini svedoci i da ga podstiču da ide na sastanke. Braća su se pobrinula da jedan Svedok iz skupštine na španskom jeziku stupi u kontakt s njim. U roku od sat vremena, pozvao ga je jedan brat i dogovorili su se da već tog vikenda zajedno idu na Regionalni kongres „Budite strpljivi“.

Srećni smo što su naša braća i sestre iz Australije i sa Novog Zelanda imali priliku da na ovom turniru razgovaraju s ljudima o dobroj vesti o Kraljevstvu i da tako „[svetle] kao svetlonoše“ (Filipljanima 2:15).