Vrati se na sadržaj

Predviđeni izgled ulaza u nove objekte u Fiškilu

21. DECEMBAR 2023.
VESTI IZ SVETA

Jehovinim svedocima odobrena izgradnja novih objekata u Fiškilu

Jehovinim svedocima odobrena izgradnja novih objekata u Fiškilu

Dana 27. oktobra 2023, odobren je plan gradnje novog betelskog kompleksa u gradu Fiškilu, u američkoj državi Njujork. Ova dozvola, koju je izdalo Gradsko veće, omogućava nam da odmah započnemo sa izgradnjom naših objekata.

Kompleks u Fiškilu nalazi se 64 kilometra severno od glavnog sedišta Jehovinih svedoka u Vorviku. Braća i sestre ovde rade u kompjuterskoj podršci, bave se informacionim tehnologijama, kao i drugim poslovima.

Novi kompleks biće izgrađen na površini od 23 hektara preko puta postojećih betelskih stambenih zgrada. Biće izgrađena zgrada s kancelarijama na sprat od 4 366 kvadratnih metara, zgrada održavanja od 1 393 kvadratna metra i isto toliko velika zgrada za rekreaciju. Planiran je i prostor za rekreaciju na otvorenom. Poklonjeno je dosta pažnje očuvanju životne sredine i održivoj gradnji.

Predviđeni izgled novih objekata u Fiškilu koji će obuhvatati (1) zgradu s kancelarijama, (2) objekat za rekreaciju, (3) zgradu održavanja i (4) prostor za rekreaciju na otvorenom

Premda će veći deo objekata graditi građevinske firme, projekat će nadgledati nekoliko braće iz Betela. Planirano je da se objekti završe u oktobru 2025.

Brat Džejson Kale, koji radi u održavanju kancelarija u Fiškilu, rekao je: „Do sada se Betel u Fiškilu uglavnom sastojao od stambenih zgrada i nije bilo zajedničkih prostorija koje bi mogli da koriste svi koji tu žive. Međutim, u novim objektima će biti dovoljno prostora za rad i za druženje. Jedva čekamo da se izgrade novi objekti!“

Nekoliko postojećih stambenih zgrada u Fiškilu, u državi Njujork

Radujemo se što je u planu jedan građevinski projekat koji će mnogo značiti braći i sestrama u Fiškilu. Molimo se Jehovi da blagoslovi ovaj projekat (Psalam 127:1).