Vrati se na sadržaj

Svedoci se srdačno pozdravljaju na posebnom sastanku u Kerali, u Indiji, 4. novembra 2023.

17. NOVEMBAR 2023. | AŽURIRANO: 8. DECEMBRA 2023.
INDIJA

AŽURIRANA VEST – Broj žrtava tragedije u Indiji porastao na osam

AŽURIRANA VEST – Broj žrtava tragedije u Indiji porastao na osam

U subotu 2. decembra 2023, 76-godišnji brat koji je služio kao starešina i stalni pionir preminuo je usled povreda koje je zadobio kad su eksplodirale bombe u Kerali, u Indiji. Nažalost, u četvrtak 7. decembra, povredama je podlegla i njegova supruga, koja je takođe služila kao pionir. Ukupno osmoro braće i sestara je izgubilo život usled ovog stravičnog događaja.

U nedelju 29. oktobra 2023, na regionalnom kongresu u Kerali, u Indiji, eksplodiralo je više bombi. Nažalost, osim tri nastradale osobe o kojima je već bilo reči, život su izgubili još jedan brat i dve sestre. Među njima su majka i brat dvanaestogodišnje devojčice koja je ranije preminula. Osim toga, 11 braće i sestara je i dalje u bolnici.

Da bi se onima koji su pogođeni ovom tragedijom pružila uteha i podrška, podružnica u Indiji je organizovala poseban sastanak 4. novembra 2023. Na taj skup su bili pozvani braća i sestre iz 21 skupštine koja je prisustvovala kongresu na kom su se desile eksplozije. Program se održavao u Dvorani Kraljevstva u kojoj je bilo oko 200 prisutnih, a još 1 300 njih je pratilo program putem video-veze. Braća i sestre koji su u bolnici dobili su snimak programa. Jedan starešina iz podružnice je razmotrio Psalam 23:1 i istakao da Jehova brine o svakom svom slugi. Objasnio je: „U ovom stihu, pisac ne kaže da je Jehova samo neki pastir, pa čak ni da je izvanredan pastir. On za Jehovu kaže: ’Moj pastir.‘ Zar nije utešno znati da Jehova brine o svakome od nas pojedinačno?“

Sestre teše jedna drugu

Jedan brat koji je bio prisutan na kongresu na kom su eksplodirale bombe ima problema sa spavanjem. Pa ipak, javio se da pomaže onima koji su u bolnici. On kaže: „Kad vidim koliko je jaka njihova vera i kako su pozitivni, to mi pomaže da zaboravim na svoje brige. Uprkos povredama i bolovima koje trpe, mnogi su radosno pevali teokratske pesme.“ Jedan drugi brat je rekao: „Možda će morati da prođe dosta vremena dok se ova draga braća i sestre ne vrate uobičajenim aktivnostima. Pa ipak, znam da će suvernici nastaviti da ih obasipaju ljubavlju. Uveren sam da naš brižni i moćni Bog sve njih drži za ruku. To je zaista ohrabrujuće!“

Kao ujedinjena međunarodna porodica, nalazimo utehu i ohrabrenje u saznanju da Jehova „leči one koji su slomljenog srca i previja njihove rane“ (Psalam 147:3).