Vrati se na sadržaj

Braća i sestre ispred štanda sa temom „Najstarija savremena knjiga“

24. NOVEMBAR 2023.
EKVADOR

Najstarija savremena knjiga izložena na Međunarodnom sajmu knjiga u Ekvadoru

Najstarija savremena knjiga izložena na Međunarodnom sajmu knjiga u Ekvadoru

Od 20. do 24. septembra 2023, održan je deveti Međunarodni sajam knjiga u Gvajakilu, u Ekvadoru. Posetilo ga je više od 30 000 ljudi. Naša braća su izložila štand sa zanimljivom temom: „Najstarija savremena knjiga.“ Ta tema je istakla praktičnu vrednost Biblije za sve ljude. Bila je izložena literatura na jezicima kečua (Čimborazo) i kečua (Imbabura), kao i na španskom, portugalskom, engleskom i kineskom mandarinskom. Ukupno je oko 150 braće i sestara dočekivalo posetioce na našem štandu. Zainteresovanim ljudima je bilo uručeno preko 700 publikacija, a mnogi su imali priliku da vide kako da nađu teme koje ih zanimaju na sajtu jw.org.

Sestra pokazuje jednoj devojci kako da preuzme publikacije sa sajta jw.org

Jedan čovek koji ima decu tinejdžerskog uzrasta prišao je našem štandu i rekao koliko je zabrinut zbog problema koje njegova deca imaju. Naš brat je objasnio da biblijska načela ne zastarevaju i da čak i danas mogu pomoći mladima da se uspešno izbore sa problemima koje imaju. Taj čovek je uzeo knjige Mladi pitaju – praktični odgovori na njihova pitanja, 1. i 2. tom. Rekao je: „Nisam očekivao da ću na ovom sajmu pronaći knjige sa ovako dobrim savetima.“

Jedna žena je pitala da li može da dobije Bibliju. Objasnila je da živi u strogo obezbeđenom kompleksu i da zbog toga uglavnom nema priliku da razgovara sa Svedocima. Naša sestra joj je dala Bibliju i objasnila kako izgleda besplatan biblijski kurs. Nakon toga, ta žena je preko sajta jw.org tražila da je neko od Svedoka poseti.

Dve sestre razgovaraju sa čovekom koji je posetio naš štand

Dijego, brat koji je stajao na našem štandu, rekao je: „Iako je možda logo našeg sajta jw.org poznat mnogim ljudima, neki vrlo malo znaju o našim aktivnostima. Siguran sam da su se na ovom štandu mogli bolje upoznati s tim kako je Biblija i danas korisna.“

Drago nam je što su naša braća i sestre iz Ekvadora imali priliku da pomognu drugima da se upoznaju sa praktičnom mudrošću iz Biblije, najstarije savremene knjige (Poslovice 3:21).