Vrati se na sadržaj

15. FEBRUAR 2013.
AUSTRALIJA

Jehovini svedoci pomažu žrtvama poplava u Australiji

Jehovini svedoci pomažu žrtvama poplava u Australiji

SIDNEJ. Tropski ciklon Osvald je u Kvinslendu i na severu Novog Južnog Velsa prouzrokovao više tornada, razorne talase i snažne pljuskove, što je dovelo do katastrofalnih poplava u istočnom delu Australije. Najmanje četiri osobe su poginule, a više od hiljadu je evakuisano. Najteže je pogođen Bundaberg, grad na središnjem delu obale u državi Kvinslend, kada je oluja izazvala ne samo jednu od najgorih poplava u poslednjih stotinak godina već i pet tornada.

Podružnica Jehovinih svedoka u Sidneju izveštava da niko od Svedoka nije povređen niti je stradao. Pa ipak, najmanje 53 kuće Svedoka u Bundabergu je oštećeno, tako da je 70 njih ostalo bez doma. Ovim osobama, od kojih su neke spasene helikopterom, smeštaj su pružile komšije ili Svedoci iz tog kraja.

Da bi organizovale pružanje pomoći, starešine iz tamošnjih skupština Svedoka oformile su odbor za humanitarnu pomoć. Na području Bundaberga pomoć je pružilo i više od 250 dobrovoljaca koji su Svedoci, a neki od njih su došli iz mesta udaljenih više od 160 kilometara.

Kontakt:

Međunarodni: Dž. Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Australija: Donald Maklejn, tel.: +61 2 9829 5600