Vrati se na sadržaj

Sestre s kolicima s literaturom ispred Nacionalnog stadiona u Santijagu, u Čileu

26. DECEMBAR 2023.
ČILE

Jehovini svedoci propovedaju dobru vest na Panameričkim igrama u Čileu

Jehovini svedoci propovedaju dobru vest na Panameričkim igrama u Čileu

Panameričke igre 2023. održane su u više gradova u Čileu od 20. oktobra do 5. novembra. Više od 6 900 sportista iz 46 zemalja učestvovalo je u ovom međunarodnom događaju na kom se sportisti takmiče u različitim sportovima i disciplinama. Skoro 1 500 Jehovinih svedoka učestvovalo je u posebnoj propovedničkoj akciji tokom ovih igara. Koristili su kolica s literaturom na engleskom, portugalskom i španskom jeziku. Naša braća su imala mnoge lepe razgovore sa sportistima i gledaocima.

Jedan poznati sportista je prišao našim kolicima s literaturom. Rekao je da je kao dete išao na naše sastanke sa svojom majkom. Iako je postao uspešan i mnogo zarađuje, u karijeri nije pronašao sreću i zadovoljstvo koje je očekivao. Nakon što su mu Svedoci pročitali neke ohrabrujuće stihove iz Biblije, rekao je da mu te utešne misli mnogo znače.

Našim kolicima je prišao i jedan policajac koji je takođe u mladosti dolazio na naše sastanke. Rekao je braći da mu je to što ih je sreo vratilo mnoge lepe uspomene na vreme koje je proveo sa skupštinom. Naš brat mu je rekao adresu i vreme održavanja sastanaka u njegovom kraju. Osim toga, dao mu je Bibliju i brošuru Budi srećan zauvek!, što je čovek rado prihvatio. Rekao je da je veoma srećan što je ponovo stupio u kontakt s Jehovinim svedocima.

Jedna devetnaestogodišnja devojka je našoj sestri koja je stajala s kolicima rekla da se nedavno molila da razume Bibliju. Sestra joj je ponudila biblijski kurs i ona je to rado prihvatila. Kasnije u toku dana, počele su da proučavaju Bibliju i taj kurs se sada redovno održava.

Duboko smo zahvalni našoj braći i sestrama u Čileu koji su podržali ovu posebnu propovedničku akciju. Rezultati do kojih je doveo njihov trud dokazuju da Jehova obraća pažnju na one koji ga traže (Isaija 55:6).