Jehovini svedoci u Južnoj Koreji postoje više od 100 godina i slobodno ispovedaju svoju veru. Jedina teškoća s kojom se Svedoci suočavaju već duže vreme jeste zatvaranje onih koji zbog prigovora savesti odbijaju da služe vojsku.

Južna Koreja ne priznaje pravo na prigovor savesti i nije omogućila civilnu službu. Zato mladi Svedoci koji ulažu prigovor savesti na služenje vojske po pravilu dobijaju zatvorske kazne od 18 meseci. Svakog meseca bude zatvoreno između 40 i 50 Svedoka. Nakon što izađu iz zatvora, oni i dalje trpe nevolje jer imaju kriminalni dosije i na glasu su da izbegavaju vojnu službu. Često imaju problema da pronađu posao i imaju nepovoljan položaj u društvu.

Problema imaju i muškarci koji su odslužili vojni rok ali su nakon toga prihvatili biblijska učenja da vole svoje bližnje i da ne učestvuju u ratu. Pošto su još uvek u rezervnom sastavu vojske, oni trpe progonstva i plaćaju novčane kazne svaki put kada odbiju da učestvuju u vojnoj vežbi.

Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava doneo je preko 500 odluka u vezi s kršenjem prava prigovarača savesti u Južnoj Koreji, navodeći da se radi o „samovoljnom zatvaranju“. Takođe je naveo da se Južna Koreja „obavezala da će izbegavati slično kršenje zakona“ u budućnosti. Rešenje ovog problema značilo bi da se sloboda savesti i veroispovesti potpuno poštuje u Južnoj Koreji.