Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

31. JANUAR 2017.
TAJLAND

Tajlandske vlasti koriste publikacije Jehovinih svedoka u obrazovne svrhe

Tajlandske vlasti koriste publikacije Jehovinih svedoka u obrazovne svrhe

BANGKOK. Vlada Tajlanda koristi literaturu Jehovinih svedoka u nastojanju da obrazuje državne službenike po pitanju raznih tema, kao što su uspešno odgajanje dece, sprečavanje nasilja u porodici i poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Ovog meseca će se navršiti tri godine od kako tajlandske vlasti koriste publikacije Svedoka kao pomoć u rešavanju društvenih problema.

Nacionalne inicijative za obrazovanje pod pokroviteljstvom vlade Tajlanda organizuju se i sprovode na lokalnom nivou u preko 8 700 regionalnih Obrazovnih centara širom zemlje. Vlada je osnovala i 11 Obrazovnih centara za društveni razvoj čiji je glavni zadatak obuka vodećeg kadra u državnim službama. Čivat Sangsre, direktor Obrazovnog centra u oblasti Nakon Najok, koja se nalazi severoistočno od Bangkoka, rekao je: „Divim se Svedocima jer imaju jasan cilj pred sobom, a to je da pomognu društvu i pojedincima da upoznaju svog Stvoritelja. Naš zajednički cilj je da podignemo standard tako da život naših građana bude kvalitetniji.“ On je još dodao: „Na primer, u časopisu Probudite se! nalazi se članak pod naslovom ’Pazite da vaše reči ne bole‘, koji Ministarstvo za društveni razvoj i bezbednost koristi u obučavanju svojih kadrova. Smatramo da nam je ovaj članak bio od velike pomoći.“ Gospodin Čivat je zatim Svedocima predložio da svoje publikacije obezbede za učesnike seminara SMART, kome je prisustvovalo 100 zaposlenih u javim službama i 20 instruktora iz 28 tajlandskih regiona. Seminar se bavio metodama upravljanja i unapređivanja društva. Na slici je gospodin Čivat sa Svedocima.

Entoni Petratjotin, portparol Jehovinih svedoka u Tajlandu, rekao je: „Drago nam je što predstavnici državnih službi na tako dobar način koriste biblijske savete koji se nalaze u našim publikacijama. I dalje ćemo se truditi da putem službe propovedanja naša literatura bude dostupna i vlastima i široj javnosti.“

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000

Tajland: Entoni Petratjotin, tel.: +66 2 375 2200