Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

VESTI IZ SVETA

Novi izgled našeg zvaničnog veb-sajta

Novi izgled našeg zvaničnog veb-sajta

Tokom proteklih nekoliko meseci, tim od 40 Jehovinih svedoka radio je u Njujorku u tesnoj saradnji sa Odeljenjem za grafički dizajn i Odeljenjem za pisanje na tome da naš veb-sajt www.jw.org postane privlačniji i jednostavniji za korišćenje, kako s kompjutera tako i s mobilnog telefona. Pored toga, izmenili su ga imajući na umu dva cilja.

1. Objediniti naše veb-sajtove. Tri veb-sajta koja su Svedoci koristili biće objedinjena u samo jedan zvanični veb-sajt — www.jw.org. Druga dva, www.watchtower.org i www.jw-media.org, više se neće koristiti. Zahvaljujući tome što će se ti sajtovi spojiti u jedan, njihov sadržaj će za sve one koji žele neke informacije od Jehovinih svedoka ili o Jehovinim svedocima sada biti na jednom mestu. Na primer, na njemu možete otvoriti Sveto pismo, slušati čitanje Svetog pisma ili odštampati neku njegovu stranicu ili neku od biblijskih publikacija koje su objavljene na mnogim jezicima.

2. Dodati nove informacije. Modernizovani veb-sajt sadrži sažete odgovore na biblijska pitanja i pruža informacije o delu propovedanja, podružnicama, Dvoranama Kraljevstva i kongresima Jehovinih svedoka. U delu pod nazivom „Vesti“ nalaze se izveštaji o događajima koji se odnose na Svedoke širom sveta. Na sajtu se takođe nalazi interaktivni materijal za porodice, tinejdžere i decu.

Svakog dana, nekoliko stotina hiljada osoba preko interneta čita publikacije koje su izdali Jehovini svedoci na nekom od 430 jezika. Oni preuzimaju skoro pola miliona audio, EPUB, PDF fajlova ili video-sadržaja na znakovnom jeziku. Stotine ljudi svakodnevno zatraži da neko s njima proučava Sveto pismo.