Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

15. MAJ 2014.
VESTI IZ SVETA

Jehovini svedoci najavljuju seriju međunarodnih kongresa

Jehovini svedoci najavljuju seriju međunarodnih kongresa

NJUJORK. Jehovini svedoci će održati trodnevne međunarodne kongrese u nekoliko metropola u periodu od juna 2014. do januara 2015. Serija kongresa će početi u Sjedinjenim Državama, a zatim će se nastaviti u Australiji, Grčkoj, Ekvadoru, Engleskoj, Zimbabveu, Južnoj Koreji, Meksiku i Nemačkoj. U istom periodu održaće se i regionalni kongresi, koje Svedoci organizuju svake godine širom sveta.

Serija međunarodnih kongresa počeće 6. juna 2014. na stadionu Ford Fild u Detroitu (Mičigen, SAD). Očekuje se da će doći oko 45 500 ljudi, među kojima i 2 500 delegata iz drugih zemalja

Međunarodnim kongresima će prisustvovati delegati iz raznih zemalja, a nekima i misionari koji propovedaju u drugim zemljama. Džejms Ričard Braun, portparol Jehovinih svedoka u njihovom glavnom sedištu u Bruklinu, u Njujorku, izjavio je: „Naši međunarodni kongresi su lepe i radosne prilike. U društvu naših prijatelja i članova porodice prisutni će zajedno s nama uživati u posebnom programu ove serije kongresa.“

Naziv kongresa je „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“. Gospodin Braun je objasnio da će „program istaći glavnu temu Svetog pisma i dva osnovna verovanja Jehovinih svedoka, naime da je Božje Kraljevstvo uspostavljeno 1914. i da je Isus Hrist Kralj tog Kraljevstva. Zato će ovaj kongres obeležiti stogodišnjicu Božjeg Kraljevstva“.

Svedoci pripremaju međunarodnu akciju tokom koje će pozivati ljude da prisustvuju kongresu na najbližoj lokaciji. Kao i na svim njihovim sastancima, ulaz će biti slobodan i neće biti sakupljanja priloga.

Datum i lokaciju kongresa „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“ za 2014. možete pronaći na našem zvaničnom veb-sajtu jw.org. Za više informacija, kao i za ime kontakt osobe zadužene za saradnju s medijima, novinari se mogu obratiti podružnici Jehovinih svedoka.

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000