Vrati se na sadržaj

9. DECEMBAR 2015.
SJEDINJENE DRŽAVE

Okončan najaktivniji period u izgradnji novog glavnog sedišta Jehovinih svedoka

Okončan najaktivniji period u izgradnji novog glavnog sedišta Jehovinih svedoka

NJUJORK. Period od avgusta do oktobra 2015. bio je najaktivniji period na izgradnji novog glavnog sedišta Jehovinih svedoka u Vorviku. Svakog dana je na gradilištu radilo 3 800 volontera.

Tokom najaktivnijeg perioda na gradilištu, oko 40 autobusa je svakodnevno dovozilo i odvozilo oko 3 800 volontera

Volonterima su na raspolaganju čak osam privremenih trpezarija

Od postavljanja temelja u julu 2013, više od 18 000 Svedoka iz svih američkih država, od Aljaske do Havaja, dolazilo je da radi na ovom projektu. U proseku je oko 400 do 500 njih stizalo svakog vikenda, a u najaktivnijem periodu bilo ih je i preko 700. Većina volontera se prijavila da pomaže od jedne do četiri sedmice.

Ričard Divajn, predsedavajući odbora koji nadgleda ovaj projekat, kaže: „Pošto je na gradilištu bilo više hiljada radnika svakog dana, lako se moglo desiti da nastane haos. Da bi se sve dobro organizovalo i delotvorno obavio posao, 400 radnika smo iz prve smene premestili u drugu, od tri popodne do dva ujutru.“ Ta smena je funkcionisala od maja do septembra.

Zalazak sunca iznad glavnog ulaza u novo sedište Jehovinih svedoka

Odbor je izvestio da će dve od četiri stambene zgrade biti dovršene do januara 2016, kao što je i planirano. Međutim, gospodin Divajn je objasnio da „celokupan projekat ide četiri meseca ispred planiranog roka, zahvaljujući izuzetno dobroj koordinaciji“. Ostale dve stambene zgrade, zgrada s kancelarijama i zgrada Odeljenja za održavanje biće dovršene do 1. septembra 2016.

Pogled iz vazduha na gradilište

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000