Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

5. AVGUST 2013.
SJEDINJENE DRŽAVE

Jehovini svedoci počeli s gradnjom glavnog sedišta u Vorviku

Jehovini svedoci počeli s gradnjom glavnog sedišta u Vorviku

NJUJORK. U ponedeljak, 29. jula 2013, Jehovini svedoci su zvanično počeli s gradnjom svog novog glavnog sedišta u Vorviku, u državi Njujork, nakon što su dobili građevinsku dozvolu nadležnih organa.

U sredu, 17. jula, Odeljenje za urbanizam u Vorviku jednoglasno je odobrilo izdavanje lokacijske dozvole za novo glavno sedište Svedoka. To je bilo poslednje odobrenje neophodno za dobijanje ostalih dozvola i početak gradnje. Ovo odobrenje dobijeno je tačno četiri godine otkako su Svedoci 17. jula 2009. kupili imanje u Vorviku. Nakon što su dobili prvu građevinsku dozvolu u petak, 26. jula, Svedoci su odmah u ponedeljak, 29. jula, počeli s radovima i kopanjem temelja.

Svedoci su ovaj objekat projektovali u skladu s načelima ekološki održive gradnje, što je bio presudni faktor da Odeljenje za urbanizam jednoglasno odobri njegovu izgradnju. Na primer, planirano je postavljanje zida za sprečavanje odrona zemljišta, koji će ujedno služiti i kao zaštita za divlje životinje, poput šumske zvečarke, držeći ih podalje od gradilišta.

„Drago nam je što ćemo u saradnji s gradskim vlastima u Vorviku nastaviti s gradnjom ovog objekta“, izjavio je Ričard Devin, portparol Jehovinih svedoka i član odbora koji nadgleda ovaj projekat. „Odobrenje koje smo dobili od Odeljenja za urbanizam važan je korak napred u realizaciji preseljenja našeg glavnog sedišta iz Bruklina u Vorvik.“ Enrike Ford, član istog odbora, dodao je: „Pošto su nam vlasti u julu izdale lokacijsku i građevinsku dozvolu, mogli smo da odredimo konkretne rokove s ciljem da svi radovi budu završeni za četiri godine.“

Od 1960. do 1987, ovo imanje je bilo u vlasništvu kompanije International Nickel Company, gde se između ostalog nalazilo sedište njihovog upravnog odbora i sektor za istraživanje i razvoj. Nakon što je imanje bilo napušteno četiri godine, kupio ga je fakultet King’s College s ciljem da ga pretvori u studentsko naselje. Pošto se to nije ostvarilo, imanje je bilo pusto više od dve decenije, sve dok ga 2009. nisu kupili Svedoci.

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000