Vrati se na sadržaj

25. SEPTEMBAR 2014.
SJEDINJENE DRŽAVE

Reportaža o međunarodnom kongresu: Jehovini svedoci na stadionu Metlajf

Reportaža o međunarodnom kongresu: Jehovini svedoci na stadionu Metlajf

NJUJORK. Jehovini svedoci su 20-22. i 27-29. juna 2014. održali međunarodne kongrese pod nazivom „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“ na prepunom stadionu Metlajf, u Istočnom Raderfordu, u Nju Džersiju. Program se iznosio na engleskom i španskom jeziku.

Tokom ova dva vikenda, najveći broj prisutnih bio je preko 118 000, tako da su ova dva skupa najveći kongresi koje su Svedoci poslednjih decenija održali na području grada Njujorka. Video-prenos određenih delova programa pratilo je preko 407 000 osoba u drugim gradovima, pa je tako ukupan broj prisutnih premašio 525 500.

U mnogim delovima programa mogle su se videti odglumljene situacije i kratki filmovi u kojima je bilo prikazano kako se mogu primeniti načela iz Svetog pisma. Svakog dana, zaključni govor je imao jedan član Vodećeg tela Jehovinih svedoka. Na kongresu održanom 20-22. juna, te govore je držao Dejvid Splejn, a 27-29. juna, Džefri Džekson.

Na oba kongresa je bilo onih koji su se krstili. Na stadionu se krstilo ukupno 1 255 osoba, dok se na lokacijama gde se pratio prenos programa krstilo još 2 930, tako da je ukupan broj krštenih iznosio 4 185.

Među prisutnima je bilo delegata iz Argentine, Australije, Belizea, Čilea, Grčke, Gvatemale, Hondurasa, Italije, Kostarike, Malezije, Meksika, Nemačke, Nikaragve, Paname, Perua, Salvadora, Španije, Velike Britanije i Venecuele.

Džejms Ričard Braun, portparol Jehovinih svedoka, izjavio je: „Ovi skupovi su mnoge od nas podsetili na čuveni kongres održan u Njujorku 1958. godine. Tada je bilo preko 253 000 prisutnih na stadionu Jenki i tadašnjem stadionu Polo Graunds. Kongresi na stadionu Metlajf sigurno će biti uvršteni u značajne skupove u istoriji Jehovinih svedoka.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000