Vrati se na sadržaj

8. JUN 2017.
RUSIJA

Predsednik Putin Jehovinim svedocima uručio nagradu za roditeljstvo

Predsednik Putin Jehovinim svedocima uručio nagradu za roditeljstvo

NJUJORK. Ruski predsednik Vladimir Putin je 31. maja 2017. na svečanosti koja je održana u Kremlju u Moskvi dodelio orden „Roditeljska slava“ Valeriju i Tatjani Novik, Jehovinim svedocima iz Karelije, koji imaju osmoro dece.

Orden „Roditeljska slava“ ustanovljen je odlukom predsednika u maju 2008. Ovu nagradu Rusija dodeljuje roditeljima koji imaju najmanje sedmoro dece, i koji su pokazali izvanrednu brigu za zdravlje i obrazovanje svoje dece, kao i za njihov fizički, mentalni i duhovni razvoj. Porodice koje su nagrađene ovim ordenom smatraju se uzorima u jačanju porodičnog uređenja.

Svečanost u Kremlju uoči Svetskog dana deteta

Dejvid Semonijan, portparol Jehovinih svedoka u njihovom glavnom sedištu, izjavio je: „Smatramo da ova nagrada samo potvrđuje da biblijsko obrazovanje koje pružaju Jehovini svedoci pomaže roditeljima i njihovoj deci da postanu uzorni građani i to ne samo u Rusiji, već širom sveta. Nadamo se da će Vrhovni sud Rusije uzeti u obzir ovu nagradu koju je dodelio lično predsednik Putin kada 17. jula 2017. bude razmatrao žalbu na presudu prema kojoj je Administrativni centar Jehovinih svedoka u Rusiji zatvoren.“

Predsednik Putin uručuje orden „Roditeljska slava“ Valeriju Noviku, ocu osmoro dece

Kontakt:

Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000