Obilne kiše izazvale su poplave i klizišta u 24 od 25 oblasti u Peruu, a očekuje se da se ovakva situacija nastavi. U čitavoj zemlji palo je 10 puta više kiše nego što je normalno u kišnoj sezoni (od decembra do marta). Jehovini svedoci pružaju pomoć kako svojim suvernicima tako i drugim žrtvama ovih nepogoda.

Poplave su oštetile preko 530 domova Jehovinih svedoka, kao i šest objekata koje oni koriste za sastajanje (Dvorane Kraljevstva). Izveštaji pokazuju da su zbog poplava mnogi Svedoci u gradu Huarmeju, koji se nalazi 288 kilometara od Lime, ostali zarobljeni na krovovima svojih kuća.

Podružnica Jehovinih svedoka u Peruu oformila je osam odbora za pružanje humanitarne pomoći da bi zbrinula potrebe Svedoka u pogođenim područjima, među kojima su i 12 oblasti u kojima je proglašeno vanredno stanje. Odbori su već isporučili 22 tone hrane i preko 22 000 litara pijaće vode. Tokom narednih nedelja biće poslato još 48 tona hrane i 9 000 litara pijaće vode. Stotine Svedoka u Peruu dobrovoljno se ponudilo da pomogne oko raščišćavanja i popravki.

Vodeće telo Jehovinih svedoka iz svog glavnog sedišta organizuje pružanje humanitarne pomoći, koristeći novac od dobrovoljnih priloga za međunarodno delo propovedanja.

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000

Peru: Norman R. Krips, tel.: +51 1 708 9000