Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

28. NOVEMBAR 2014.
MEKSIKO

Vlasti u Meksiku pohvalile Svedoke za čišćenje sportskog centra

Vlasti u Meksiku pohvalile Svedoke za čišćenje sportskog centra

MEKSIKO SITI. Preko 250 Jehovinih svedoka je 7. juna 2014. dobrovoljno pomagalo u čišćenju sportskog centra Baldomero „Melo“ Almada, kako bi bio spreman za poseban društveni događaj. Njihov gest je podstakao gradske vlasti da im javno zahvale.

Profesor Antonio Kota Markez, direktor Sportskog saveza grada Uatabampo, u Meksiku, mesecima je tražio dobrovoljce koji bi pomogli da se blagovremeno očisti stadion kako bi 7. jula 2014. guverner svečano otvorio novu atletsku stazu. Jehovini svedoci su se rado odazvali na ovaj poziv i zajedno sa osobljem sportskog centra obavili neophodne popravke, očistili stadion od smeća, obojili košarkaške table i uredili okolni prostor.

Dvorana u okviru sportskog centra, u kojoj Svedoci iznose besplatnu biblijsku pouku

Direktor Kota je odlučio da stupi u kontakt sa Svedocima jer mu je već bilo poznato kako oni vode računa o sportskoj dvorani u okviru ovog centra, gde redovno iznose besplatnu biblijsku pouku na španskom i jeziku majo. Nakon što su Svedoci očistili i uredili ovaj centar, direktor Kota je u jednom intervjuu rekao: „Lepo je videti nesebične ljude koji su odvojili vreme da bi očistili naš sportski centar.“ Kasnije je dao izjavu: „U ime našeg gradonačelnika Ramona Dijaza Nijeblasa, molimo vas da primite našu zahvalnost za vaš trud. Naši objekti vam i dalje stoje na raspolaganju. Veoma cenimo vaš savestan rad i spremnost na saradnju.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Meksiko: Gamalijel Kamariljo, tel.: +52 555 133 3000