Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

26. NOVEMBAR 2014.
JAPAN

Svedoci pomažu žrtvama klizišta u Hirošimi

Svedoci pomažu žrtvama klizišta u Hirošimi

EBINA, Japan. Obilne kišne padavine u Hirošimi pokrenule su 20. avgusta 2014. strašna klizišta u kojima su nastradale najmanje 74 osobe, a 1 600 je izgubilo dom. Podružnica Jehovinih svedoka u Japanu izveštava da nijedan Svedok nije povređen niti je poginuo, iako je oštećeno osam kuća Svedoka.

Unutrašnjost oštećene kuće u Hirošimi

U roku od samo tri sata, palo je oko 220 milimetara kiše po kvadratnom metru, zbog čega je nastala ogromna šteta, tako da je vlada ove zemlje hitno pokrenula akciju spasavanja. Tamošnja podružnica Jehovinih svedoka odmah je oformila odbor za humanitarnu pomoć i organizovala da dobrovoljci pomognu u raščišćavanju. Tokom raščišćavanja, dobrovoljci su formirali lanac i jedni drugima dodavali kofe pune prljavštine i peska koje je voda nanela u kuće. Takođe su dezinfikovali očišćene delove i sačuvali sve upotrebljive stvari.

Svedoci raščišćavaju blato i mulj iz jedne kuće

Državni list Yomiuri Shimbun zabeležio je šta je uradila jedna Jehovina svedokinja koja je preživela ovu katastrofu. Kajoko Nakamizo iz naselja Jagi, u gradskom okrugu Asaminami, „kucala je na vrata svim komšijama da bi videla da li su bezbedni“. Kajoko je spasla jednog komšiju i pomogla drugima da pobegnu iz pogođenog područja.

Ičiki Macunaga, portparol Jehovinih svedoka u Japanu, izjavio je: „Saosećamo sa svima koji su doživeli ovu nevolju. Uprkos teškoj situaciji, nastojimo da zadržimo pozitivan stav dok se svim silama trudimo da pomognemo sugrađanima i pružimo im utehu.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Japan: Ičiki Macunaga, tel.: +81 46 233 0005