Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

25. JUL 2014.
HRVATSKA

Velike poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj

Velike poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj

BEOGRAD, ZAGREB, SARAJEVO. Odbori Jehovinih svedoka za humanitarnu pomoć, u saradnji s predstavnicima podružnice Jehovinih svedoka u Nemačkoj, pružili su pomoć žrtvama nezapamćenih poplava u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. Olujna kiša koja je padala od 13. do 15. maja 2014. prouzrokovala je velike poplave i pokrenula oko 3 000 klizišta.

Odbori za humanitarnu pomoć su odmah obezbedili prevoz, hranu, odeću i privremeni smeštaj za postradale. Iako niko od Svedoka nije izgubio život niti je povređen, najmanje 14 njihovih kuća je potpuno uništeno ili ozbiljno oštećeno. Uništena je i jedna dvorana Jehovinih svedoka. Odbori trenutno nadgledaju obnovu oštećenih domova, kao i gradnju jednostavnih montažnih kuća za one koji su ostali bez krova nad glavom.

Josip Liović, portparol Jehovinih svedoka, u ime podružnica na pogođenom području izjavio je: „Iako niko od naših suvernika nije stradao u ovom tragičnom događaju, iskreno saosećamo sa svima koji su u žalosti zbog gubitka članova porodice i prijatelja. Ulažemo poseban trud da bismo tešili ljude na ovom području. Zahvalni smo i našim prijateljima iz Nemačke koji su nam pomogli da organizujemo pružanje humanitarne pomoći, koja će u narednim sedmicama i mesecima biti preko potrebna žrtvama ove katastrofe.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Srbija: Daniel Domonji, tel.: +381 11 405 99 00

Hrvatska: Josip Liović, tel.: +385 91 5336 511