Vrati se na sadržaj

8. JUL 2016.
ŠRI LANKA

Svedoci pomažu žrtvama poplava na Šri Lanki

Svedoci pomažu žrtvama poplava na Šri Lanki

Jehovini svedoci utovaruju humanitarnu pomoć u kombi

KOLOMBO, Šri Lanka. U brdovitom području Aranajake na Šri Lanki, oko 100 kilometara od glavnog grada Kolomba, obilne kiše prouzrokovale su klizišta koja su potpuno uništila nekoliko sela. Ova nepogoda je ugrozila oko 350 000 ljudi, a preko 100 osoba je izgubilo život. Obilne kiše pogodile su ovo područje 15. maja, a količina padavina koja se u roku od 24 sata sručila na grad Kilinoči iznosila je 373 milimetara po kvadratnom metru. Vlasti su izjavile da je ovo najgora prirodna nepogoda koja je pogodila Šri Lanku posle cunamija 2004.

Podružnica Jehovinih svedoka na Šri Lanki izvestila je da niko od Svedoka nije poginuo, ali je gotovo 200 osoba moralo da napusti svoje domove. Dvorana Jehovinih svedoka u Kadueli, mestu udaljenom oko 15 kilometara od Kolomba, bila je dva metra pod vodom.

Dobrovoljci u Dvorani Kraljevstva u Kotaheni pripremaju flaširanu vodu, hranu, odeću i lekove

Jehovini svedoci su odmah formirali Odbor za pružanje humanitarne pomoći koji se postarao za fizičke potrebe žrtava i pružio im podršku i ohrabrenje. Dvorana Kraljevstva u Kotaheni poslužila je kao skladište za pijaću vodu, odeću i lekove. Na stotine Svedoka je učestvovalo u deljenju humanitarne pomoći ne samo svojim suvernicima već i drugima.

Nidu David, portparol Jehovinih svedoka na Šri Lanki, rekao je: „I dalje se molimo za mnogobrojne porodice koje su pogođene ovom tragedijom. Pored toga, pomažemo i u čišćenju poplavljenih kuća, obezbeđujemo hranu i nabavljamo odeću za sve koji su u potrebi. Darežljivost i spremnost naših članova da pomognu je pravo osveženje u ovim teškim trenucima.“

Međunarodni kontakt:

Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Šri Lanka: Nidu David, tel.: 94-11-2930-444