Vrati se na sadržaj

2. MAJ 2014.
ČILE

Veliki požar u Valparaisu, u Čileu

Veliki požar u Valparaisu, u Čileu

PUENTE ALTO, Čile. Veliki šumski požar, koji se proširio zbog jakih vetrova s Tihog okeana, zahvatio je 13. aprila 2014. stari lučki grad Valparaiso, u Čileu. U požaru je stradalo najmanje 15 osoba, a povređeno je preko 500. Potpuno je uništeno oko 2 900 kuća i preko 10 000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Podružnica Jehovinih svedoka u Čileu izveštava da je u požaru stradao jedan stariji Svedok. Osim toga, 89 Svedoka je ostalo bez doma. Mnogi od njih smešteni su u domovima svojih suvernika. Podržnica je odmah osnovala odbor za humanitarnu pomoć, koji pomaže nastradalima. Grupe volontera već rade na raščišćavanju terena. Kada se steknu uslovi, počeće se s gradnjom 28 kuća Svedoka koje su oštećene u požaru.

Džejson Rid, portparol Jehovinih svedoka u Čileu, izjavio je: „Sve nas pogađa patnja onih koji su doživeli ovu nesreću. Duboko žalimo zbog gubitka našeg suvernika i molimo se za one koji su izgubili prijatelje ili članove porodice u ovom požaru. I dalje ćemo pružati humanitarnu pomoć žrtvama, kao i sve drugo što je potrebno da bi se izborili sa stresnim posledicama ove katastrofe.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Čile: Džejson Rid, tel.: +56 2 2428 2600