Vrati se na sadržaj

1. JUL 2019.
UKRAJINA

Jehovini svedoci u Ukrajini organizuju izložbu Svetog pisma

Jehovini svedoci u Ukrajini organizuju izložbu Svetog pisma

Jehovini svedoci u Ukrajini organizovali su posebnu izložbu kako bi upoznali javnost sa izlaženjem grčkog dela biblijskog prevoda Novi svet na ruskom znakovnom jeziku (RSL). To je zaista bio velik prevodilački poduhvat. Izložba je trajala od 7. oktobra 2018. do 7. juna 2019. Postavljena je najpre u Lavovu, a zatim u Harkovu, Kijevu, Odesi i Dnjepru.

Pre nego što je izložba stigla u bilo koji grad, lokalne skupštine na znakovnom jeziku su gluvima i osobama oštećenog sluha delile pozivnice, kako u štampanom tako i u video formatu. Osim toga, Odeljenje za odnose s javnošću u podružnici u Ukrajini slalo je pozivnice prosvetnim radnicima, novinarima i zvaničnicima.

Prisutnima na prvoj izložbi, u klubu gluvih za grad Lavov, prikazane su razne digitalne alatke koje gluvi mogu koristiti za proučavanje Biblije, kao što je aplikacija JW Library Sign Language®. Posetioci su mogli videti i prikaz razvoja Biblije kroz vekove, od svitaka do savremenih knjiga. Posebna „poslastica“ na izložbi bila je Biblija iz 1927.

Veoma nas raduje što imamo grčki deo Svetog pisma – prevod Novi svet na ruskom znakovnom jeziku. Uvereni smo da će ono pomoći svima koji koriste taj jezik da dobro upoznaju Pismo (Matej 5:3).