Vrati se na sadržaj

8. SEPTEMBAR 2017.
SJEDINJENE DRŽAVE

Prvi izveštaji o uraganu Irmi

Prvi izveštaji o uraganu Irmi

Uragan koji je 5. septembra 2017. stigao do kopna, jedan je od najjačih uragana koji je ikada izmeren na Atlantiku. Ovaj uragan je već opustošio mnoga Karipska ostrva. Niko od naše braće i sestara do sada nije povređen niti je poginuo u ovoj oluji. Oštećena je jedna Dvorana Kraljevstva na ostrvu La Deziradu, Gvadelupe, kao i jedna na ostrvu Sent Bartelemi, a na ostrvu Sint Marten oštećena je jedna Kongresna dvorana.

Ovaj uragan je naročito velikom jačinom pogodio ostrvo Barbudu i procenjuje se da je 50 posto njegovog stanovništva ostalo bez svojih domova. Vlasti su naredile da se celokupno stanovništvo ovog ostrva, uključujući i 11 naše braće, evakuiše na Antigvu, budući da se očekuje da će tokom vikenda još jedan uragan, Hoze, pogoditi Karibe.

S obzirom da se uragan Irma i dalje kreće severno ka Bahamima, Kubi i jugoistoku Sjedninjenih Država, braća su pokrenula nekoliko inicijativa kako bi se pružanje humanitarne pomoći i dalje nastavilo. U to je uključeno i pronalaženje smeštaja za braću i sestre koji će možda morati da napuste svoje domove.

Kontakt:

Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000