Vrati se na sadržaj

27. JUN 2022.
POLJSKA

Objavljen grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na poljskom znakovnom jeziku

Objavljen grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na poljskom znakovnom jeziku

U nedelju 19. juna 2022, brat Pšemislav Bobov, član Odbora podružnice u Poljskoj, objavio je izlaženje grčkog dela biblijskog prevoda Novi svet na poljskom znakovnom jeziku. Unapred snimljen program ovog posebnog sastanka pratilo je oko 1 000 ljudi.

Ovo je prvi prevod grčkog dela Svetog pisma na poljskom znakovnom jeziku. Dostupan je na sajtu jw.org i u aplikaciji JW Library Sign Language.

„Biblijski događaji su tako živopisno prikazani u ovom novom prevodu. Mnogo smo srećni što će on pomoći gluvima da se još više ugledaju na Isusa i da se približe svom brižnom nebeskom Ocu Jehovi“, rekao je brat Bobov.

Prvu publikaciju na poljski znakovni jezik Jehovini svedoci su izdali 2004. Bila je to brošura Šta Bog zahteva od nas? A 2006. osnovane su dve skupštine na ovom jeziku. Trenutno postoji 13 skupština i 22 grupe i predgrupe na području na kom se koristi ovaj jezik.

Članovi prevodilačkog tima za poljski znakovni jezik

Izlaženje grčkog dela biblijskog prevoda Novi svet na poljskom znakovnom jeziku dokaz je da Jehova želi „da se sve vrste ljudi spasu i da dobro upoznaju istinu“ (1. Timoteju 2:4).