Vrati se na sadržaj

5. APRIL 2019.
NIGERIJA

„Eksplozija oduševljenja“ – revidirano izdanje prevoda Novi svet objavljeno na dva nigerijska jezika

„Eksplozija oduševljenja“ – revidirano izdanje prevoda Novi svet objavljeno na dva nigerijska jezika

Naša braća u Nigeriji su 12. januara 2019. održala poseban sastanak u Kongresnoj dvorani u Benin Sitiju. Tokom programa je član Vodećeg tela Džefri Džekson objavio izlaženje revidiranog prevoda Novi svet na jezicima isoko i jorubskom. Program je emitovan na više lokacija – u Nigeriji u 106 Dvorana Kraljevstva i devet Kongresnih dvorana. Pored toga, objavitelji iz susedne države Benin takođe su pratili program putem satelita. Ukupan broj onih koji su pratili ovaj program bio je 60 672.

Brat Džekson s jednom porodicom u Kongresnoj dvorani u Benin Sitiju, u Nigeriji

Brat Gad Edija iz podružnice u Nigeriji, rekao je: „Za prevod Biblije na jezik isoko bilo nam je potrebno tri godine i dva meseca, a za jorubski jezik tri godine i tri meseca.“ Još je dodao: „U Nigeriji više od 5 000 objavitelja govori isoko i preko 50 000 govori i piše na jorubskom. Kada su braća dobila revidirano izdanje ovog prevoda, jedna osoba je rekla da je u publici zavladala prava ’eksplozija oduševljenja‘. S potpunim uverenjem možemo reći da se trud i te kako isplatio.“

Do sada, Jehovini svedoci su prevod Novi svet u celosti ili neke njegove delove izdali na 179 jezika.

Zahvalni smo Jehovi što i naša braća u Nigeriji sada mogu još više uživati u čitanju i proučavanju Biblije na svom jeziku (2. Timoteju 3:17).