Vrati se na sadržaj

9. JUN 2022.
MALEZIJA

Objavljen grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na jeziku iban

Objavljen grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na jeziku iban

U nedelju 5. juna 2022, održan je poseban sastanak na kom je objavljeno izlaženje grčkog dela biblijskog prevoda Novi svet na jeziku iban. Mnoga braća i sestre su se okupili u Dvoranama Kraljevstva da gledaju unapred snimljen program tog sastanka, dok su ga drugi pratili preko video-veze. Štampani primerci ovog izdanja biće dostupni tokom jula ili avgusta 2022.

Prevodilački tim koji je radio na ovom prevodu morao je da uzme u obzir brojne dijalekte jezika iban koji se govore na različitim područjima. Zato je slao prevedeni materijal braći i sestrama iz raznih krajeva kako bi utvrdili koje reči i izraze razume većina ljudi s tog govornog područja.

Zahvaljujući ovom novom prevodu objavitelji će lakše moći da objasne biblijska učenja ljudima kojima propovedaju. Na primer, ranije im je bilo teško da objasne značenje Jovana 4:24, gde stoji: „Bog je Duh, i oni koji mu služe moraju mu služiti duhom i istinom.“ U prethodnim prevodima izraz „duh“ je bio pogrešno preveden rečju koja znači „duh mrtvih“. Zato ljudima nije bilo lako da razumeju kako Bog želi da mu služe.

Jedan član prevodilačkog tima je rekao zašto je ovaj prevod toliko dragocen: „To što imamo grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na svom jeziku pokazuje koliko Jehova voli sve ljude.“

Molimo se da ovaj novi prevod pomogne još mnogim ljudima koji govore jezikom iban da bolje razumeju Sveto pismo, da se približe Bogu i da hvale njegovo ime (Psalam 117:1).