Vrati se na sadržaj

10. OKTOBAR 2018.
JAPAN

Tajfun Trami protutnjao Japanom

Tajfun Trami protutnjao Japanom

Tajfun Trami, oluja prve kategorije, u nedelju uveče, 30. septembra 2018, obrušio se na južni deo Japana donoseći jake vetrove i obilnu kišu. Krećući se ka severu, tajfun je tokom vikenda oslabio, a u ponedeljak, 1. oktobra, stigao je i do Tokija. Troje ljudi je izgubilo život, oko 200 je povređeno, a preko 1,3 miliona domaćinstava ostalo je bez električne energije.

Pokrajinski nadglednici su izvestili da je najviše posledica pretrpelo ostrvo Okinava, koje se nalazi na jugu Japana. Prema prvim izveštajima iz tri pokrajine sa Okinave i iz okolnih područja, niko od naše braće nije stradao, ali je devetoro njih povređeno. Tajfun je oštetio oko 120 kuća naše braće, kao i pet Dvorana Kraljevstva na Okinavi. Dok je prolazio ostalim delovima Japana, oštetio je još 41 Dvoranu Kraljevstva.

Pokrajinski nadglednici koji služe na pogođenom području i članovi Odeljenja za projektovanje i gradnju i dalje rade na procenjivanju štete i organizuju pružanje duhovne i materijalne pomoći.

I dalje se molimo za suvernike koji trpe posledice ove oluje i ostalih prirodnih katastrofa koje su nedavno zadesile Japan. Uvereni smo da će naš nebeski Otac i dalje tešiti našu braću i davati im snagu (2. Solunjanima 2:17).