Vrati se na sadržaj

31. MAJ 2019.
IZRAEL

Zbog velikog broja turista u Tel Avivu pojačano svedočenje na javnim mestima

Zbog velikog broja turista u Tel Avivu pojačano svedočenje na javnim mestima

Od 10. do 19. maja, Jehovini svedoci u Izraelu uložili su poseban trud kako bi učestvovali u svedočenju na javnim mestima u Tel Avivu. To je urađeno zbog velikog broja turista koji su doputovali na razne kulturne događaje u gradu. Primera radi, od 14. do 18. maja, Tel Aviv je bio domaćin Evrovizije, muzičkog takmičenja koje je privuklo na desetine hiljada turista.

Brat Genadi Korobov, koji je učestvovao u organizaciji ove akcije, rekao je: „Kada smo saznali da će na desetine hiljada ljudi posetiti Tel Aviv zbog muzičkog takmičenja, shvatili smo da je to odlična prilika da više učestvujemo u svedočenju na javnim mestima. Bili smo oduševljeni što je u ovoj akciji učestvovalo 168 objavitelja iz 22 skupštine iz celog Izraela.“

Braća su postavila kolica s literaturom na osam lokacija u periodu od devet ujutru do devet uveče svakog dana. Zbog velikog broja turista iz raznih zemalja, na kolicima je bila literatura na deset jezika: na arapskom, engleskom, italijanskom, japanskom, kineskom, nemačkom, ruskom, francuskom, hebrejskom i španskom.

Uvereni smo da će ovaj dodatni trud u Izraelu uroditi plodom. To je još jedan dokaz da Jehovu njegov narod slavi „u svako doba“ (Psalam 34:1, 2).